Mercedes G 500 4×4² inviger Geneve-salongen

Mercedes G 500 4×4² inviger Geneve-salongen

Mercedes G-Klass räknas av många som världens bästa terrängbil, men nu får den en hård match – av Mercedes G-Klass! Lagom till Geneve-salongen visar Mercedes nämligen upp G 500 4×4². En nästan produktionsfärdig konceptbil med portalaxlar och 45 cm markfrigång.

G 500 4×4² är så extrem som en terrängbil kan vara. Receptet har varit enkelt – ta drivlinan från hyperpotenta sexhjulsdrivna G 63 AMG 6×6, ta bort en axel och kombinera med det nyutvecklade variabla chassit och karossen från ”vanliga” G-Klass. Lägg till en ny 4-liters V8 med dubbelturbo och 422 hästar, samt 22-tums fälgar med 325 mm breda däck.

Resultatet är en bil med 45 cm markfrigång som klarar av att vada i upp 1 meter djupt vatten. Mycket tack vara de så kallade portalaxlarna där axeln inte är infäst i mitten av hjulet utan ansluter högre upp. Dessutom står den rejält bredbent på marken och har en spårvidd som är nästan 30 cm bredare än en vanlig G-Klass. I kombination med den justerbara fjädringen i sportläge gör det att bilen trots sin höjd ligger som en sportbil på vägen.

Klä det hela i en fluorescerande gul lack och du har en bil som inte går att missa.

G 500 4×4² visas för första gången på bilsalongen i Geneve den 5-15 mars.

www.mercedes-benz.se

Läs också

Truck of The Year 2020

Truck of The Year 2020

Lastbilsjournalister från 24 länder har utsett nya generationens Mercedes-Benz Actros till ”Truck of the Year 2020”.

Svenskar gillar nedcabbat

Svenskar gillar nedcabbat

Trots ett kort och kyligt sommarhalvår gillar svenskarna att åka öppet. Vanligaste cabrioleten på de svenska vägarna är en...

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar