Produktnyheter

Exakt och smidig handdator

Trimtec AB visar på årets MaskinExpo för första gången i Sverige GPS-mottagaren Geo7X från Trimble. Handdatorn kan användas med vanlig tvåmeters stång, med kort enmeters stång eller helt handhållen – hela tiden med enastående exakthet.

Handdatorn är utvecklad för att möta markentreprenörers behov inom utsättning och inmätning. Det smidiga formatet gör handdatorn enkel att använda, i synnerhet som mätning kan utföras med eller utan stång. För att ytterligare underlätta i trånga passager och i skymda förhållanden kan handdatorn kompletteras med en laserpekare, varpå positionen anges för punkten där laserstrålen träffar underlaget.

Geo7X använder sig av samtliga befintliga satellitsystem för positionering och klarar även samtliga kända planerade system, däribland GPS, Glonass och Gallileo. Handdatorn har inbyggd WiFi, modem, blåtand och kamera. Den är lätt och smidig och är utrustad med rejäl batterikapacitet. Fältprogramvaran Trimble Access är välkänd och beprövad. Sammantaget gör det Geo7X till en handdator som kombinerar högsta kvalitet med maximal flexibilitet.

Trimble är pionjären inom satellitnavigering och startade sin verksamhet redan 1978.

www.trimtec.se