Kortnyheter

Junkkari-vagnarna får ny svensk importör

Nu finns vagnar från den finska leverantören ”Junkkari”  i Etebra Maskin & Vagns sortiment. Tillsammans med den finska tillverkaren, kommer Etebra att komplettera sitt befintliga program av vagnar. Etebra kommer därmed att ha ett av Sveriges bredaste program av traktorvagnar i storlekar från 5 upp till 28 ton för alla i lantbruket förekommande transporter.

– Tillsammans med Junkkari gör vi nu en nysatsning på den svenska marknaden för att ytterligare stärka vår position. Vi på Etebra har saknat lite mindre spannmålsvagnarna med öppningsbara sidor, vilket Junkkari nu tillför, säger Håkan Hallin, vd på Etebra, som i övrigt säljer och utvecklar vagnar från Richard Western och det egna märket Mova.

Utöver de mindre spannmålsvagnarna med öppningsbara sidor kommer Etebra även att sälja Junkkaris dumpervagnar samt spannmålsvagnar med fasta sidor. Dessa kommer att bli ett utmärkt komplement till Richard Western-vagnarna.

Den första officiella visningen skedde på MaskinExpo, härnäst visas de på Borgeby Fältdagar i slutet av juni.

Etebra Maskin & Vagn