Produktnyheter

Bandschaktare med intelligent maskinkontroll

Hesselberg lanserar en ny Komatsu bandschaktare med intelligent maskinkontroll, Komatsu D61EXiPXi-24, som schaktar automatiskt – från början till slut.
Systemet för intelligent maskinkontroll är helt integrerat i maskinen och fabriksmonterat. Därmed krävs det inga master eller yttre sensorer på utsatta platser på maskinen, vilket garanterar hög driftsäkerhet och precision.
Systemet innebär att Komatsu D61EXiPXi-24 känner av belastningen i schaktbladet och när det blir tyngre vinklas bladet automatiskt så att motståndet blir lägre. Därmed tar sig maskinen fram utan att slira vilket minskar risken för ytterligare finplanering.
Men Komatsu D61EXiPXi-24 har inte bara en intelligent maskinstyrning. Den kraftfulla dieselmotorn ger 125 kW/168Hk och klarar utsläppskraven enligt EU Steg IV, vilket inte bara garanterar låga utsläpp utan också låg bränsleförbrukning.
Komatsu D61EXiPXi-24 har även en hytt med hög komfort, bra sikt och integrerad backkamera som ger god överblick bakåt.
Alla Komatsu-maskiner med steg IIIB- eller steg IV-motor levereras med Komatsu CARE, ett kostnadsfritt underhållsprogram där det ingår fabriksplanerat underhåll de första tre åren eller 2 000 timmarna, garanti på dieselpartikelfiltren för de första fem åren eller 9 000 timmarna samt upp till två gratis byten av partikelfilter.

www.hesselberg.se