Kortnyheter

Sveriges snålaste lastbilsförare utsedd

Nu är årets upplaga av Driver’s League – Daimlers stora världsomspännande tävling i ”eko-driving” klar. Den svenska upplagan vanns av Jonas Svensson från Helsingborg som också blev total trea i hela världen när det gäller ekonomisk körning!

Tusentals lastbilschaufförer från hela världen deltog i årets upplaga av eko-körningstävlingen Driver’s League. I tävlingen kopplas lastbilarna upp med det digitala systemet FleetBoard som mäter uppgifter om exempelvis hastighet, acceleration, bromsning och bränsleförbrukning från varje förare.

Jonas Svensson som till vardags arbetar hos HVF Transport  i Helsingborg blev bäst i Sverige . Där kör han en Mercedes-Benz Actros med släp och kör leveranser till Ica-butiker runt om i Skåne.

Att skillnaden är stor i förbrukning beroende på hur man kör märks snart. När Jonas lät en praktikant köra hans lastbil drog den 4,7 liter per mil. När han själv tog över ratten sjönk förbrukningen med 40 procent till 2,8 liter/milen!

– Du ska köra som om du cyklar och är trött i benen. Då kör du inte i full fart fram till ett trafikljus, tvärstannar och gör en rivstart när det blir grönt, sa Jonas till Helsingborgs Dagblad i en intervju i höstas.

De kör mest ekonomiskt i Sverige

1:a Jonas Svensson, HVF Frakt Helsingborg
2:a Ingmar Larsson, Magnus Nilssons Åkeri AB, Falkenberg
3:a Bengt Samuelsson, Magnus Nilssons Åkeri AB, Falkenberg

Mercedes-Benz SverigeAB 

Bilden: Jonas Svensson. Foto: Mercedes-Benz Sverige AB.