Nyhet

Ny vd för Mercedes-Benz

Björn Hauber har utnämnts till ny vd för Mercedes-Benz i Sverige och Danmark från den 1 mars, 2016. Han kommer närmast från en position som chef för Fujian-Benz Automotive i Kina och har en lång bakgrund inom Daimler-koncernen. Björn Hauber, som är svensk, tar över från Marc Boderke som utnämnts till vd för Mercedes-Benz i Centraleuropa. 

– Mercedes har en kraftig tillväxt på den svenska marknaden och jag ser fram emot att ta företaget till nästa nivå, säger Björn Hauber i en kommentar till sin nya roll.

Björn Hauber, som är svensk, har en internationell bakgrund inom Daimler-koncernen som han började på som trainee 1996. Han är idag vd och koncernchef för Fujian-Benz Automotive Co. LTD i Kina, ett joint-venture mellan Daimler och Fujian Motor Group som producerar Mercedes-Benz transportbilar som Vito och Sprinter. Dessförinnan var han högste ansvarig för försäljning och marknadsföring för Mercedes-Benz personbilar i Kina. Björn Hauber har även innehaft olika chefsroller inom försäljning, marknadsföring och produktområdet på huvudkontoret i Stuttgart och internationellt.

Björn Hauber efterträder Marc Boderke som har utnämnts till vd för Mercedes-Benz i Centraleuropa med marknaderna Polen, Tjeckien och Österrike. Under hans period som vd har Mercedes-Benz blivit det snabbast växande premiumvarumärket på marknaden.

Marcus Breitschwerdt, chef för Mercedes-Benz Cars Europe, kommenterar:

– Efter det framgångsrika ledarskapet under Marc Boderke är vi glada över att Björn Hauber nu tar över. Jag är övertygad om att Björn kommer att fortsätta hålla den höga takten och stärka positionen på marknaden.

Både Björn Hauber och Marc Boderke tillträder i sina nya roller den 1 mars, 2016.

Mercedes-Benz Sverige AB