Nyhet

Sista chansen! Missa inte årets roligaste inspirationsdag

Om vi kan fira en köttbulle så varför inte en småföretagare också?

Köttbullens dag, hemlösa djurs dag och honungens dag. Behövs det verkligen en Driva Eget-dag i kalendern också kan man undra.
– Absolut! Det är snarare skandal att vi inte redan erkänner det arbete som läggs ner av Sveriges alla småföretagare, säger Yasemin Bayramoglu, chefredaktör för tidningen och sajten Driva Eget.

Fila på affärsidén, jaga kunder, sköta bokföring, jaga lite fler kunder, ringa och stå ut med ett nej. Hålla koll på skatteförändringar. Inte ge upp. Jaga fler kunder, utveckla affärsidén … Det är tufft att vara småföretagare.

–   Dessutom ska småföretagarna rädda sysselsättningen om man ska tro politikerna. Det är ett jätteansvar! Därför vill vi hylla alla som kämpar med en egen Driva Eget-dag. Det blir ett tillfälle att peppa varandra och fylla på med kunskap och energi, säger Yasemin Bayramoglu.

Särskilt aktuellt är det så här dagarna efter att budgetpropositionen presenterats, som fått hård kritik från just företagarhåll för att regeringen inte nog hjälper företagen att leva upp till förväntningarna (växa-stödet gäller inte aktiebolag osv.)

Den 11 oktober är det alltså dags för småföretagarnas egen dag, Driva Eget-dagen. Den firas på Hotell Rival i Stockholm med start klockan 12.00.

Det här händer
Föreläsare:
·    Karin af Klintberg, företagare och hjärnan bakom Historieätarna.
·    Paolo Roberto, som just nu gör en jättesatsning i restaurangbranschen.
·    Säljexperten Stefan Sebö.
·    Skatteexperten Ulf Svensson
·    Expertpanelen svarar på publikens frågor

5 fakta om företagandet i Sverige
·    Det startas 196 företag. Varje dag!
·    16 företag går i konkurs varje dag.
·    Nästan var tionde sysselsatt driver eget (9,3 procent).
·    Tre av fyra företag är enmansföretag.
·    1 000 000 företag finns registrerade.

(Källa: SCB, Bolagsverket, Tillväxtverket)

Läs mer på: www.driva-eget.se/event