Produktnyheter

Robotdammsugare för kommersiellt bruk

Nyligen lanserade DRC200 från Makita är den första intelligenta robotdammsugaren för kommersiellt bruk som hittills kommit ut på marknaden. DRC200 kan användas till städning av butiker, kontor, gymlokaler med mera under kvällstid, till städning under maskiner och löpande band där det annars är svårt att komma åt, och mycket mer. DRC200 drivs av 2 st 18V batterier och en laddning räcker till att städa en yta på upp till 500 m².

Städar i två olika mönster

Användaren väljer om robotdammsugaren ska städa efter ett systematiskt mönster, eller slumpmässigt. Det systematiska mönstret passar bäst vid rengöring av öppna ytor, medan det slumpmässiga passar bättre om det finns mycket hinder på ytan som ska dammsugas.

Hur fungerar DRC200?

De två sidoborstarna sopar in dammet mot huvudborsten, som i sin tur för dammet vidare till sugmotorn. Sugmotorn skickar sedan dammet vidare till den 2,5 liter stora påslösa behållaren. När dammsugningen är färdig är det bara att avlägsna behållaren och tömma den.
DRC200 har ett huvudhjulpar som driver roboten framåt, samt 2 st ledade bakhjul. Det är framhjulen som styr roboten, och till sin hjälp har den 19 st sensorer som sköter navigeringen.

Specifikationer

  • 2 olika effektlägen
  • Fjärrkontroll
  • Dubbla sidoborstar
  • Timer för att ställa in starttid
  • Varning vid låg batterinivå
  • Avgränsningstejp för att bestämma städområde

Makita Sverige