Kortnyheter

Holmen ett av världens mest hållbara företag

Holmen tar plats på Global 100, ett index över de hundra mest hållbara företagen i världen. Holmen placerar sig på plats 21 och är det enda bolaget inom skogsindustrisektorn på den prestigefulla listan. Holmen rankas också högst av de fyra svenska bolagen som kvalar in på Global 100. 

Global 100-listan över världens mest hållbara företag presenteras årligen vid World Economic Forum i Davos, Schweiz. Rankningen publiceras av det kanadensiska analysföretaget Corporate Knights sedan 2005 och bygger på en samlad bedömning av företags förmåga att hantera frågor om resurshushållning, medarbetare och ekonomistyrning. Nästan 5 000 bolag har varit med i utvärderingen där de hundra främsta får en plats på Global 100.

–   Vi är både stolta och glada över att vara med på Global 100-listan som ett av de mest hållbara företagen i världen. Holmen har arbetat fokuserat med hållbarhetsfrågor under en lång tid, att uppmärksammas och att rankas högt av ledande bedömare är ett erkännande av detta arbete, säger Lars Strömberg, miljö- och hållbarhetschef Holmen.

Holmen hamnar på plats 21 och är det enda bolaget inom skogsindustrisektorn på Global 100-listan. Holmen rankas också högst av de fyra svenska bolag som kvalar in på listan, före SEB (46), HM (54) och Ericsson (72). Listan toppas av Siemens AG.

–   Utnämningen är ett resultat av ett målinriktat arbete samt de strategiska val och investeringar vi har gjort för framtiden, vilket har stärkt vår hållbarhetsprofil. Det råder ingen tvekan om att skogen som råvara har goda framtidsutsikter, inte minst i omställningen mot en samhällsekonomi där produkter baserade på fossila råvaror ersätts med förnybara alternativ, säger Henrik Sjölund, vd och koncernchef Holmen.

För mer information om Global 100, se www.global100.org .

Holmen

Bilden: Lars Strömberg, miljö- och hållbarhetschef Holmen. Fotograf: Cecilia Möller.