Garmin DriveSmart

Garmin DriveSmart

Nu har den nya lagen om förbud att använda telefon utan handsfree trätt i kraft. För bilförare med äldre bilar som saknar teknik för handsfree blir det problem. Garmin DriveSmart kan lösa problemet, då bilägaren får en bil-gps med såväl handsfreefunktion som bilnavigering.

Från och med den 1 februari, är det förbjudet för bilförare att köra bil med mobiltelefon i handen. Prat, sms:ande eller surfande får endast ske med handsfree.

För en äldre bilpark som inte är förberedd för handsfree-teknik innebär det att bilförare som vill använda telefon nu står inför ett problem. Garmin DriveSmart innebär en lösning som gör att föraren kan vara uppkopplad bakom ratten, med en navigator som har en samling smarta funktioner förutom praktiska förarvarningar och anvisningar som är lätta att följa. Allt hanterat av röststyd navigering. Från handsfree samtal och trafikinformation i realtid till mycket mer.

– Vi ser fortfarande ett stort intresse för bil-gps för den nordiska marknaden, särskilt då med smarta funktioner som handsfree. Det är inte alla bilar idag som har inbyggd handsfree, eller navigator för den delen, säger Marcus Bjärneroth, nordisk marknadsdirektör på Garmin.

Det är givetvis möjligt att se karta och vägbeskrivning i telefonen, men föraren kan lätt tappa bort det om det ringer, eftersom mobilskärmen ändras när annan aktivitet upptar den enheten.

– Vi ser de absoluta fördelarna med att ha mobiltelefon till att ringa med och en dedikerad enhet som en bil-gps för navigering och få handsfree-funktion för de som inte har det inbyggd, säger Marcus Bjärneroth.

Garmin DriveSmart 61 LMT-S har också detaljerade kartor över Europa med kostnadsfria livstids kartuppdateringar förinstallerade samt trafikinformation i realtid via Smartphone Link.

Garmin

Läs också

Garmin DriveSmart

Garmin DriveSmart

Nu har den nya lagen om förbud att använda telefon utan handsfree trätt i kraft. För bilförare med äldre...

Aktuellt

Nu får alla nya gasbilar klimatbonus

Nu får alla nya gasbilar klimatbonus

Regeringen har nu beslutat om ändringar i förordningen kring klimatbonusbilar. Ändringarna innebär bland annat att även nytillverkade, efterkonverterade gasbilar...

ANNONS ▼
Biogaslastbilarna rullar ut

Biogaslastbilarna rullar ut

I dagarna levereras de första fordonen som har fått stöd inom ramen för innovationsklustret Drive LBG.

Truck of The Year 2020

Truck of The Year 2020

Lastbilsjournalister från 24 länder har utsett nya generationens Mercedes-Benz Actros till ”Truck of the Year 2020”.

Fler artiklar