Garmin DriveSmart

Garmin DriveSmart

Nu har den nya lagen om förbud att använda telefon utan handsfree trätt i kraft. För bilförare med äldre bilar som saknar teknik för handsfree blir det problem. Garmin DriveSmart kan lösa problemet, då bilägaren får en bil-gps med såväl handsfreefunktion som bilnavigering.

Från och med den 1 februari, är det förbjudet för bilförare att köra bil med mobiltelefon i handen. Prat, sms:ande eller surfande får endast ske med handsfree.

För en äldre bilpark som inte är förberedd för handsfree-teknik innebär det att bilförare som vill använda telefon nu står inför ett problem. Garmin DriveSmart innebär en lösning som gör att föraren kan vara uppkopplad bakom ratten, med en navigator som har en samling smarta funktioner förutom praktiska förarvarningar och anvisningar som är lätta att följa. Allt hanterat av röststyd navigering. Från handsfree samtal och trafikinformation i realtid till mycket mer.

– Vi ser fortfarande ett stort intresse för bil-gps för den nordiska marknaden, särskilt då med smarta funktioner som handsfree. Det är inte alla bilar idag som har inbyggd handsfree, eller navigator för den delen, säger Marcus Bjärneroth, nordisk marknadsdirektör på Garmin.

Det är givetvis möjligt att se karta och vägbeskrivning i telefonen, men föraren kan lätt tappa bort det om det ringer, eftersom mobilskärmen ändras när annan aktivitet upptar den enheten.

– Vi ser de absoluta fördelarna med att ha mobiltelefon till att ringa med och en dedikerad enhet som en bil-gps för navigering och få handsfree-funktion för de som inte har det inbyggd, säger Marcus Bjärneroth.

Garmin DriveSmart 61 LMT-S har också detaljerade kartor över Europa med kostnadsfria livstids kartuppdateringar förinstallerade samt trafikinformation i realtid via Smartphone Link.

Garmin

Läs också

Garmin DriveSmart

Garmin DriveSmart

Nu har den nya lagen om förbud att använda telefon utan handsfree trätt i kraft. För bilförare med äldre...

Aktuellt

Best Transport fortsätter expandera

Best Transport fortsätter expandera

Best Transport förvärvar Pilotene Transport AS och rycker därmed allt närmare målsättningen att bli marknadsledande på snabba transporter i Norden.

ANNONS ▼
Vägtrafiken i april

Vägtrafiken i april

Under april 2019 omkom 17 personer och 1 224 personer skadades i vägtrafiken.

Se upp för piratkopierade bildelar

Se upp för piratkopierade bildelar

Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) varnar verkstäder och bilägare för att montera in bildelar om ursprunget av delen är okänd.

Abkati satsar för framtiden

Abkati satsar för framtiden

Abkati satsar stort inför framtiden. Ett led i denna satsning är byggnation av nya kontorslokaler och lager.

Fler artiklar