Nyhet

Först med söndagsöppet

Bilprovningen är först ut i fordonsbesiktningsbranschen med en anläggning som regelbundet har öppet på söndagar. Det är den nyöppnade stationen Sollentuna-Häggvik som erbjuder servicen på söndagar klockan 8-17 från den 6 maj.

– Många har svårt att hinna uträtta sina ärenden under kontorstid på vardagar. Därför har det blivit alltmer vanligt att handeln har öppet även andra tider – så även besiktningsstationer, säger Bilprovningens verkställande direktör Benny Örnerfors.

Lördagsöppet sedan tio år
Det är snart tio år sedan Bilprovningen, i syfte att öka servicen, introducerade lördagsöppet en eller ett flertal gånger i månaden.

Det visade sig vara ett efterfrågat och välkommet initiativ och i april 2009 hade servicen införts på merparten av anläggningarna i landet.

Kunderna vande sig snabbt vid den utökade tillgängligheten och snart erbjöd även några stationer utvidgade öppettider en eller flera kvällar i veckan.

Söndagar 8-17
– Nu tar vi nästa steg och har öppet även på söndagar. Vi börjar med att tillhandahålla servicen på vår nya välbesökta station i Sollentuna-Häggvik, fortsätter Benny Örnerfors.

Från den 6 maj har Bilprovningens station Sollentuna-Häggvik öppet måndag-fredag klockan 6-20 och lördag-söndag klockan 8-17. Stationen ligger på Kuskvägen 1 vid Häggviks handelsplats, intill ICA Maxi och Mekonomen.

– Det ska bli spännande att följa hur detta tas emot av kunderna, men jag är övertygad om att det är både välkommet och efterfrågat, avslutar Benny Örnerfors

Bilprovningen

Bilden: Bilprovningen Sollentuna-Häggvik. Fotograf: Marit Thorin, Bilprovningen.