Sommardäck för kallt väglag

Sommardäck för kallt väglag

Linglong GreenMax CrossWeather AS är ett nytt sommardäck med M+S-beteckning. Vid designen av däcket har man beaktat det kalla och blötsnöiga nordiska vädret tidigt på våren och de varierande och utmanande väderleksförhållandena på senhösten.

Man kan byta till CrossWeather-sommardäck tidigare än ett vanligt sommardäck redan i början av våren, även om vädret ännu skulle vara kallt och tillfälliga snöbyar skulle försvåra trafiken. Man kan också köra tryggt med däcket längre in på senhösten utan att behöva byta till vinterdäck.

”Linglong GreenMax CrossWeather -däcket klarar sig i svåra nordiska väderleksförhållanden under den kalla tidiga våren, den regniga sommaren och den kyliga hösten. Det är ett sommardäck med M+S-beteckning. Detta betyder att däcket är ett nordiskt sommardäck. I däcket kombineras sommar- och vinterdäckets egenskaper – även om det gäller ett hundraprocentigt sommardäck”, säger representanten för Linglong-däckens importör Jukka Heiskanen från tyrelia.com.

Tack vare M+S-beteckningen lämpar sig Linglong GreenMax Cross Weather -sommardäcket för vinterlika förhållanden på våren, sommaren och hösten. Däcket har en speciell gummiblandning som tål kallt och som har ett bättre grepp i kyligt väder än ett normalt sommardäck.

”Den obestridliga fördelen med CrossWeather är att det erbjuder bekymmerfrihet för bilister. Nu behöver inte bilisterna vara bland de första att köa när sommardäck- eller vinterdäcksäsongen börjar. De kan byta sina däck när de själv vill. Det är onödigt att förstöra vinterdäcken på de isfria vägarna på våren och hösten”, fortsätter Heiskanen.

www.tyrelia.com

 

Läs också

Påkörning bakifrån allt vanligare

Påkörning bakifrån allt vanligare

Så kallade upphinnandeolyckor, påkörning bakifrån, är den vanligaste olyckstypen i trafiken i Stockholms län och i alla större städer....

Nytt sommardäck för SUV

Nytt sommardäck för SUV

Nu lanseras det nya sommardäcket BFGoodrich Urban Terrain T/A för SUV- och crossoversegmentet. Det är ett robust däck med...

Aktuellt

Skogsbranschen kraftsamlar

Skogsbranschen kraftsamlar

Komatsu Forest och den svenska skogsbranschen kraftsamlar nu i ett unikt projekt för ett skonsammare skogsbruk.

ANNONS ▼
Årets Säkerhetsinitiativ 2018

Årets Säkerhetsinitiativ 2018

När timmerbilen inte gick att stanna styrde Lars Göran Söderqvist över den tvååriga flickan. Det räddade hennes liv.

Nya Hitachi ZW330-6

Nya Hitachi ZW330-6

Hitachi har lanserat den senaste modellen av Hitachis 30 tons hjullastare ZW330-6, som nu är beställningsbar även till...

Fler artiklar