Produktnyheter

Hydrauliskt kulledsverktyg, 8,8 ton

Ny och helt unik konstruktion som effektivt pressar ur kulleder/P-ändar, styrleder och bromshävarmar på lastbil, buss och trailer. Även hjulbultar demonteras och monteras väldigt smidigt tack vare den flexibla utformningen (se bilder nedan). Det vridbara pressverktyget kan vridas för olika grundhöjder, de två medföljande distansringarna ger de justeringsmöjligheter som krävs för dessa arbeten. Mothållsverktyget kan vridas för att få en öppning av 42 alt 56 mm.

De båda verktygen kan dessutom växla plats på cylindern för överlägsen åtkomlighet i trånga utrymmen inne i hjulhus, runt krängningshämmare eller dolda styrstag på bussar mm. Hydraulcylindern pressar hela 8,8 Ton för enkel och smidig demontering.

För ökad säkerhet levereras en säkerhetsrem med verktyget.

Detta spänns fast på lämplig plats för att undvika att verktyget faller ner under arbete.

Används med 700 bars hydraulpump 1030, eller 1036.

Wallmek i Kungälv AB