Produktnyheter

Världens största materialhanterare

Större, starkare, längre – så kan man sammanfatta utvecklingen av hydrauliska materialhanteringsmaskiner under de senaste åren. Sennebogen tar det ett steg längre med den gigantiska 895E. Med motoreffekt på upp till 570 kW, arbetsvikt på 420 ton och räckvidd på upp till 40 meter, finns det ingen annan materialhanteringsmaskin som denna på marknaden enligt tillverkaren.

Maskinen skulle presenteras på Bauma 2019 i våras, men storleken gjorde att man istället valde att visa 895E i Sennebogens fabriker i Straubing under Baumaveckan.

Hamnspecialist med Green Hybrid System

Nya 895E är en maskin för världens största hamnar. Med sin räckvidd och imponerande prestanda är den specialist på alla materialhanteringsuppgifter i en hamn. 895E är utrustad med Sennebogens väl beprövade Green Hybrid Systemet, som ger en ökad effekt samt energibesparingar på upp till 30%. Det gör maskinen extremt effektiv och resursvänlig trots sin enorma storlek.

Mångsidiga lösningar

Med Sennebogens traditionella modulsystem anpassas maskinen för kunden. Nya 895E finns i totalt fyra räckvidder, från 28 till 40 m. Två varianter av dieselmotorer (563 kW och 570 kW), samt en med elektrisk motor på 500 kW är tillgängliga. Tre versioner av undervagnar finns som standard – hjulgående med 14 hjul, larvgående, samt en gantrymodell.

Bekväm och säker

Som vanligt har stor uppmärksamhet ägnats åt att se till att den stora maskinen är underhållsvänlig och en bekväm och säker arbetsplats. Världens största materialhanterare ger operatören en unik känsla av rymlighet i den bekväma Portcab-hytten. Från hytten som kan höjas och sänkas till en ögonhöjd från 11 meter och ända upp till 22 meter, har föraren hela tiden mycket god sikt över arbetsområdet. Säkerhetstänk med räcken på alla plattformar och trappor för enkel och trygg tillgänglighet.

 

Motorvarianter:
Electric 500 kW
Diesel 563 kW (Stage V)
Diesel 570 kW (Stage II)

Arbetsvikt: 420 ton

Räckvidd: 28 – 40 meter