Kortnyheter

eCarExpo expanderar i Norden

Foto: Peter Gunnars, eCarExpo.

Elbilsintresset växer explosionsartat och eCarExpo expanderar i takt med det. Nordens största elbilsevenemang etablerar sig under 2020 även i Köpenhamn och Oslo. I Sverige arrangeras eCarExpo i höst för fjärde gången, den 29/11-1/12 på Svenska Mässan i Göteborg. Elbilsmässan kommer sedan till Stockholm och Friends Arena den 7-9 februari 2020. eCarExpo samlar hela elbilsindustrin och konsumenter får såväl en total marknadsöversikt som chans att provköra marknadens el- och laddbilar.

På bara tre år har elbilsevenemanget eCarExpo växt i rasande tempo i Sverige från nischmässa för elbilsfantaster till den viktigaste och modernaste bilmässan på marknaden.

– eCarExpo har blivit den naturliga samlingspunkten för marknadens el- och laddbara bilar och hela den nya industrin för tjänster och produkter för laddteknik, energi och infrastruktur. Nu är det resten av Skandinaviens tur att möta den hållbara bilindustrin, förklarar mässchefen Gunnar Dackevall.

Premiärer och rekordpublik

eCarExpo på Svenska Mässan 2018 blev ett fulladdat evenemang som drog rekordpublik, nästan 10 000 besökare, och skapade medial publicitet som slog alla rekord och nådde 95 miljoner personer.

I år växer eCarExpo ytterligare, i takt med alla nya el- och hybridbilpremiärer som väntas i höst. I Göteborg den 29 november till 1 december kan besökarna förvänta sig en rad nya märken som tidigare inte har haft laddbara bilar, och flera nya företag inom laddteknikindustrin. Här kommer också besökarna att kunna provköra en rad olika modeller – rakt ut från mässgolvet på en provkörningsslinga. Möjligheten att få provköra både bilar, skotrar, elcyklar och andra elfordon är eCarExpos signum – det är en mässa på rull.

Och när mässan rullar vidare till Friends Arena den 7-9 februari 2020 sätts ännu mer fokus på aktiviteterna – här blir det premiär för världens största inomhusprovkörning!

Under läktarområdet i Friends kommer en nära kilometer lång dubbelfilig väg att öppnas för provkörningar, i värmen och på torr väg – mitt i den smällkalla vintern!

Den spektakulära arenan kommer att fyllas med premiärer och konceptbilar, liksom utställare av elcyklar och -skotrar och aktörer inom laddteknik och energi som bidrar till omställningen till ett fossilfritt samhälle.

Expanderar i Norden

Norge är elbilslandet nummer ett i Norden, mycket tack vare statliga subventioner, men någon samlande mässa för elbilsindustrin har hittills inte funnits. Efterfrågan på en elbilsmässa som kan ge mer konsumentkunskap och vara en mötesplats för den snabbt växande el- och laddindustrin, har ökat snabbt även i Danmark. Under 2020 expanderar därför eCarExpo med två nya mässor i Norden.

Den 17-19 april arrangeras evenemanget i Köpenhamn i den klassiska och vackra mässhallen Øksnehallen, i samarbete med tidningen Politiken. På 10 000 kvm får bransch och konsumenter tillgång till och provköra en stor del av marknadens utbud av el- och laddbara bilar, elcyklar och elskotrar. Bransch- och mediadagen pågår under fredagen medan mässan är öppen för konsumenter från Danmark och södra Sverige under helgen 18-19 april.

I Oslo blir det mässpremiär för eCarExpo 20-22 november nästa år, i Norges största mässanläggning i Lilleström, bara ett par stationer från Oslos centrum.  Elbilsevenemanget blir det första och största i sitt slag i Norge och kommer att spegla landets dominans på området hållbara fordon.