Nyhet

Sveriges bästa bilverkstäder 2019

Foto: Lasingoo.

För fjärde året i rad delar verkstadsportalen Lasingoo med sig av data från systemet som visar vilka verkstäder i Sverige som fått högst betyg av kunderna efter utfört arbete de senaste tolv månaderna. Nu står det klart att förra årets vinnare Nordic Auto i Göteborg återigen utses till Sveriges bästa bilverkstad.

– Vi jobbar stenhårt med kundnöjdhet och prio ett är att kunden ska förstå varför något måste bytas, åtgärdas eller servas. Bilägare förtjänar att veta vad det är man betalar för. De senaste åren har vi också märkt att det ställs högre krav på snabbare service där kunderna vill kunna boka på nätet och snabbt få en tid. Att vi återigen blir utsedda till Sveriges bästa verkstad känns fantastiskt och är ett kvitto på att vi gör någonting rätt, säger Nima Forooghi, verkstadsägare på Nordic Auto.

Fler än 2000 anslutna bilverkstäder

Lasingoo är ett branschinitiativ med fler än 2 000 anslutna bilverkstäder över hela Sverige där bilägare på ett enkelt sätt kan boka olika verkstadstjänster till fast pris och få information om det arbete som ska utföras. Samtidigt kan bilägare också se vilka omdömen som verkstädernas tidigare kunder lämnat.

– Omdömen från andra bilägare är för det första ett bra sätt att förenkla verkstadsvalet för bilägare, och för det andra ett effektivt verktyg för att göra hela branschen mer transparent. Det gör att verkstäderna lägger mer tid och energi på varje kund eftersom det i slutändan skapar nya och återkommande kunder. Det blir en win-win för både verkstäder och bilägare, något som Nima och Markus på Nordic Auto verkligen tagit till vara på, säger Gustaf Hesselman, vd på Lasingoo.

Vill motivera till att prioritera kundnöjdhet

Utmärkelsen Stjärnverkstad skapades av Lasingoo för att motivera verkstäder att prioritera arbetet med kundnöjdhet, och belöna de verkstäder som uppnår ett genomsnitt om minst 8,0 av 10 poäng, viktat på antal omdömen. I dagsläget finns cirka 30 Stjärnverkstäder på Lasingoo.

Hela topplistan: Sveriges bästa bilverkstäder 2019

  1. Nordic Auto AB, Meca, Göteborg
  2. Speedy Bilservice, Jönköping
  3. RF Bilservice, AD Bilverkstad, Norsborg
  4. AllCars, Meca, Linköping
  5. OKQ8 Bilverkstad, Kungsbacka
  6. Mekonomen Bilverkstad Torpavallen, Göteborg
  7. Borlänge Bilverkstad, AD Bilverkstad, Borlänge
  8. Vasa Bilservice, Mekonomen, Stockholm
  9. Hällstorps Bil AB, Meca, Jönköping
  10. Martins AutoCenter, Autoexperten, Vårby