Nyhet

Laddkoncept för bilhandlare och bilverkstäder

Foto: Defa.

Framtidens bilhandel står inför stora förändringar. En ökad digitalisering och elektrifiering av bilindustrin gör att bilhandlare och bilverkstäder behöver utveckla nya tjänster för att generera intäktsströmmar och bygga kundlojalitet. Ett av de områden där det finns stora möjligheter till tjänsteutveckling är elbilsladdning, enligt Defa.

Majoriteten av Sveriges bilister anser att bristen på laddstationer och kapaciteten i elnätet är hinder för att köpa elbil idag. Det framgick av en undersökning med 1500 bilister som nyligen gjordes av analysföretaget Mejsel på uppdrag av mässan eCarExpo. Samtidigt står bilhandeln och bilverkstäder inför stora förändringar i takt med den nya mobiliteten, samt digitalisering och elektrifiering av bilparken. På Automässan i Göteborg presenterar Defa två nya lösningar för framtidens bilhandel, utvecklade för att bilhandlare och bilverkstäder ska kunna hjälpa kunderna till snabbare och flexiblare elbilsladdning som en integrerad del av tjänsteerbjudandet.

Möjlighet att erbjuda nya tjänster

– Vår erfarenhet från Norge är att bilhandlare och bilverkstäder allt oftare efterfrågar laddlösningar som är utvecklade för deras specifika förhållanden, säger Martin Jonsson, VD på Defa. Våra nya erbjudanden för bilhandlare och bilverkstäder drar nytta av deras unika miljöer och arbetssätt, och gör det samtidigt möjligt att erbjuda nya tjänster inom laddning och bygga mer långvariga kundrelationer.

Anläggningsladdning

Anläggningsladdning är Defas nya erbjudande för bilhandlare och verkstäder. Det är en totallösning för hela laddanläggningen, från laddstationer, laddkablar och lastbalansering, till smidiga administrations- och betalsystem med egen betalapp. Systemet ger anläggningsägaren full kontroll över laddning och förbrukning, förenklar betalningen för både användare och administratör och ger möjlighet att utforma nya tjänster och kundspecifika erbjudanden. Hela Defas erbjudande är anpassat efter bilhandlarens miljö och utvecklat efter långvariga samarbeten med bilhandlare i Norge.

Portabel laddstation

Elbilsladdning i verkstaden är Defas nya erbjudande för bilverkstäder, och omfattar en ny portabel laddstation. Den portabla eRange Workshop är liten och kompakt, och kan generera 22 kW. Den är utvecklad för krävande förhållanden, och med sin låga vikt och rundade hörn så är den lätt att bära med sig. Detta gör den till en perfekt komplement till de stationära laddstationerna i verkstaden.