Nyhet

Volkswagen AG frigör medicinskt utbildad personal vid koncernens tyska anläggningar

volkswagen

Volkswagen AG frigör anställda med medicinska kvalifikationer för upp till 15 arbetsdagar med full lön för volontärarbete i den offentliga hälsovården.

Volkswagen AG frigör anställda med medicinska kvalifikationer för upp till 15 arbetsdagar med full lön för volontärarbete i den offentliga hälsovården. Detta omfattar läkare och sjukvårdspersonal i olika kategorier samt vård- och kirurgipersonal som arbetar vid koncernens tyska anläggningar. Förutom personer som arbetar inom dessa områden, kommer också anställda med lämpliga kvalifikationer som t ex arbetar som frivillig ambulanspersonal att omfattas om behov uppstår.

Akut stöd

– Anställda på sjukhus, hälsovårdsmottagningar och i räddningstjänsten utför en enastående insats för hela samhället i kampen mot corona. De behöver akut vårt fulla stöd och vår solidaritet. Detta inkluderar också personalresurser. Koncernledningen har därför beslutat att frigöra våra anställda med medicinska kvalifikationer för att stödja uppdrag i den offentliga hälsovården på ett smidigt sätt och utan inkomstbortfall, säger Gunnar Kilian, Volkswagen-koncernens HR-chef.

Medicinska kvalifikationer

Detta är ett sätt att svara på de anställdas önskemål att använda sina medicinska kvalifikationer för att stödja allmänheten. Volkswagen ser att anställda med medicinsk utbildning kan göra nytta i en mängd olika funktioner på olycks- och akutmottagningar och räddningstjänsten, eller ge support inom hotlines eller provtagning.