Kortnyheter

Från spolarvätska till handsprit på 48 timmar

Christian Lundell, VD och delägare på Arom-dekor Kemi AB, hyllar sin personal. – Alla gör ett fantastiskt jobb och många ställer upp sju dagar i veckan. Foto: Arom-dekor Kemi AB.

I samband med coronavirusets spridning har efterfrågan på hand- och ytdesinfektion ökat kraftigt på kort tid.

– Från det att vi tog beslutet i början på mars att ställa om i produktionen dröjde det knappt 48 timmar innan första produkten var klar och packad för leverans”, säger Christian Lundell, VD och delägare på Arom-dekor Kemi AB.

”Vi kände att vi måste ta vårt ansvar”

Arom-dekor Kemi AB har sedan drygt 5 veckor valt att inrikta sig mer eller mindre enbart på att producera Hand- och ytdesinfektionsprodukter.

– Från en dag till en annan blev behovet enormt och vi kände att vi måste ta vårt ansvar och hjälpa till när vi kan. Vi har dessutom det mesta vi behöver ”inhouse” utöver produktionen, som t ex egen designavdelning, tryck av etiketter osv. Största delen av volymen säljs via återförsäljare, vi har försökt att leverera så snabbt vi bara kan, speciellt om slutanvändaren är vården, äldreomsorgen eller liknande, fortsätter Christian.

Hyllar de anställda

Arom-dekors produktion sker i fabriken som ligger strax utanför Borås. Företaget har drygt 50 medarbetare som nu jobbar så mycket de kan för att möta efterfrågan.

– Alla gör ett fantastiskt jobb och många ställer upp sju dagar i veckan. Samtidigt fortsätter produktionen av företagets andra produkter. Omställningen är tillfällig och i det här läget känns det bra att man kan hjälpa till. Vi hoppas att situationen snart förbättras och skickar våra tankar till alla drabbade,  avslutar Christian.