Artiklar

Podden för dig som borrar i berg

Borrmästarpodden leds av journalisten Johanna Paues Darlington och Epirocs borrmästare Stefan Löfdahl.

I Epirocs nya satsning, Borrmästarpodden, berörs bland annat borrsystem, dagligt underhåll, hålnavigeringssystem och hur du som jobbar med bergborrning kan bli chefens favorit. Podden leds av journalisten Johanna Paues Darlington och Epirocs borrmästare Stefan Löfdahl.

Tekniken på moderna borrvagnar utvecklas snabbt, med nya system och funktioner att hålla reda på. Utvecklingen gör livet ute på berget effektivare och säkrare, men det ställer också nya krav på de som jobbar i yrket.

Håll dig uppdaterad

Detta vill Epiroc hjälpa sina lyssnare med. Borrmästarpodden riktar sig till alla som jobbar med att borra i berg. Förhoppningen är att podden ska göra det enklare för operatörer och andra intresserade att hålla sig uppdaterade inom bergborrningens värld.

Något för alla

– Vi tycker att det här ska bli otroligt roligt och vi känner oss ödmjuka inför att få vara med i operatörernas öron ute på berget framöver. Framförallt kommer vi att fördjupa oss i ämnena teknik, produktivitet och säkerhet – frågor som är viktiga för operatörerna. Tanken är att våra lyssnare ska få bra tips och insikter i varje avsnitt. Både de som är nya i yrket, och de med lång erfarenhet. Vi hoppas att det ska finnas något för alla, säger Stefan Löfdahl, borrmästare på Epiroc Sverige.

Maxa färdigheterna

I varje avsnitt tas olika ämnen inom borrning i berg upp, där Epirocs experter delar med sig av goda råd om säkerhet och effektivitet, initiativ och innovationer som kan hjälpa borrare att maxa sina färdigheter – och bli riktiga borrmästare.

Podcasten produceras av Johanna Paues Darlington som till vardags är redaktör för Epirocs Bitz Magasin, som finns både som tidning och på webben.

– Bergborrning kan verka simpelt för de som inte har koll på branschen, men man inser snabbt hur mycket kunskap som krävs för att bli en riktigt skicklig borrare. Dessutom förändras branschen snabbt nu för att kunna möta framtiden på ett mer produktivt och hållbart sätt – det gör det ännu mer spännande, säger Johanna Paues Darlington.

Borrmästarpodden kommer att komma ut med nya avsitt på torsdagar, och finns där poddar finns.

En länk till Borrmästarpodden på Spotify hittar du här

 

 

 

Källa: Epiroc