Nyhet

Maskin Väst och Söderberg & Haak återupptar samarbetet

Daniel Bryske (Maskin Väst), Thomas Olsson (Maskin Väst), Jonas Janecke (Söderberg & Haak) och Johan Meinhardt (Springlake & partners). Foto: Söderberg & Haak

Söderberg & Haak återupptar samarbetet med Maskin Väst som återförsäljare, samtidigt med detta avyttrar man Mariestads Maskin & Energi AB till Maskin Väst. Samarbetet öppnar nya möjligheter i nya geografiska områden, med nya varumärken.

Som en del i en effektivisering av återförsäljarnätet har Söderberg & Haak kommit överens med Maskin Väst om ett förnyat samarbete. Det återupptagna samarbetet avser både entreprenad och lantbruk, för såväl försäljning som för service och reservdelar. Samarbetet kommer att omfatta Värmland, Närke och som en del i förvärvet av Mariestad Maskin & Energi AB från Söderberg & Haak, utökar Maskin Väst sitt geografiska ansvar i Västra Götaland.

En stark konstellation

”Vi ser fram emot att återuppta samarbetet med Maskin Väst. Detta skapar en stark konstellation i ett viktigt område. Maskin Väst är väl etablerade i området och besitter gedigen kunskap kring försäljning och service av maskiner samt tillbehör, detta i kombination med våra starka varumärken inom lantbruk och entreprenad ger mycket goda förutsättningar i området. Vi ser också framför oss att Maskin Västs förvärv av Mariestad Maskin & Energi AB kommer att lyfta en sen tidigare framgångsrik verksamhet ytterligare, säger Jonas Jaenecke, VD Söderberg & Haak”.

Stärker sitt utbud

”Vi ser mycket positivt på att vi tillsammans med våra nya delägare Springlake & Partners har gjort förvärvet av Mariestads Maskin & Energi. Förvärvet är en del i vår gemensamma tillväxtstrategi och vi ser fram emot att fortsätta resan med ytterligare förvärv i närtid. Att samarbetet med Söderberg & Haak återupptas betyder bland annat att vi kommer att ta upp försäljningen av Komatsu och Amazone i Värmland och Närke, vilket kommer stärka vårt utbud på de tyngre entreprenadmaskinerna samt komplettera vårt produktsortiment mot lantbruket”, säger Daniel Bryske, VD Maskin Väst.

 

 

Källa: Söderberg & Haak