Produktnyheter

MetaE 8.E – ny dumpervagn för entreprenad

Foto: Metsjö

Metsjö lanserar nu MetaE, en dumpervagn för entreprenad. Vagnen är avsedd att bli dragen av grävmaskin eller traktor och syftar till att lasta de tuffaste materialen såsom stenar och dumpermassor.

Den nya vagnen MetaE rymmer 5,8 kubikmeter, har 11 tons totalvikt och tar 8 tons nyttolast. Vagnen är mycket rejält byggd med flakbotten bestående av 8 mm Hardox 450 och ett chassi i höghållfast stål.

Vagnen har som standard rundad framstam och raka flak-kanter för enkel urgrävning. MetaE är också utrustad med ett grävmaskins-toppgrepp för att man ska kunna tippa vagnen och flytta den utan att behöva gå ur maskinen för att koppla in den. Överkanterna är bockade utåt för att förhindra överfall av material. MetaE har ett kort överhäng bak för enkel påkörning av maskiner i det 239 cm breda flaket.

Dumpervagnen kan utrustas med en kombinerad högöppnande och sidohängd spridarläm som kan hängas på både höger och vänster sida.

Vagnen är utrustad med svensktillverkade cylindrar och andra premium-komponenter såsom specialbehandlad hydraulslang och högkvalitetsaxlar. Vagnen har bultat drag vilket möjliggör för olika anslutningar och förlängningar till dragare. MetaE har fronttipp för optimal geometri och livslängd.

Återförsäljare av Metsjös entreprenadvagnar är Maskin System AB, Örebro.

 

Källa: Ivarssons i Metsjö AB