Nyhet

Ny jumbotrailer i trafik

Powder-Trans verkställande direktör Fredrik Blomqvist (t.v.) och VAK Oy:s försäljningsdirektör Matti Virtanen vid den nya jumbotrailern från Kässbohrer. Foto: Powder-Trans.

Powder-Trans har tagit ytterligare en jumbotrailer med 90 kubikmeters kapacitet i bruk. Bolaget har i över 20 års tid utfört transporter med extra stora silo-/bulktrailers i Norden. 

Med den nya investeringen i en Kässbohrer K.SSK 90 tippande trailer ökar Powder-Trans sin kapacitet att transportera lätta material i extra stora volymer. Powder-Trans är idag ett av få bulklogistikbolag på den nordiska marknaden att erbjuda detta. Den nya investeringen utökar bolagets flotta av jumboekipage.

Kässbohrer har sedan år 1953 tillverkat tippande silo-semitrailers och är en av de största tillverkarna i sin bransch i Europa. Enligt Powder-Trans vd Fredrik Blomqvist kunde Kässbohrer förutom en kvalitetsmässigt bra vagn även erbjuda en konkurrenskraftig leverans av jumbotrailers i egenskap av den enda tillverkaren i Europa av vagnar med så stor volym i sin standardiserade produktportfolio.

Trailern erbjuder ett mycket effektivt sätt att utföra såväl lastning och lossning som rengöring och underhåll. Många tekniska lösningar i denna vagn ger lägre driftskostnader och enklare underhåll, berättar Fredrik Blomqvist.

En jumbotrailer kan transportera 90 kubikmeter lätt last, medan en normal EU-trailer har en kapacitet på 60 kubikmeter. Den nya jumbotrailern går, såsom bolagets övriga jumbotrailers, i trafik i Norden och Mellaneuropa.

 

 

Källa: Powder-trans