Artiklar

Enklare för svenska yrkesförare att betala broavgifter

Foto Getty Images

DKV gör det enklare för svenska yrkesförare att betala broavgifter – lanserar DKV BOX Europe i Sverige och Danmark.

Nu blir det lättare för svenska yrkesförare att betala när man passerar Öresundsbron och Stora Bältbron. DKV Mobility, en plattform för betalningslösningar för transportföretag, erbjuder nu möjlighet att betala vägtullarna över Stora Bält och Öresund med hjälp av den elektroniska vägavgiftsboxen DKV Box Europe.

– Vi vill göra betalning av vägtullar så smidig och automatiserad som möjligt för våra kunder. Detta är ett viktigt steg i vårt arbete med att kunna täcka alla de stora vägarna i Europa med hjälp av en och samma enhet, säger Steen Hansen, chef för DKV Mobility i Skandinavien.

DKV Box Europe täcker 16 vägtullsystem i 13 europeiska länder. Den elektroniska enheten är lätt att installera och den konfigureras och uppdateras trådlöst via mobilnätet.

Med boxen blir det lättare för förare att registrera och betala vägtullar. Med en enda enhet installerad i lastbilen som automatiskt registrerar avgifterna behöver man som förare inte bekymra sig över detta och kan köra genom Europa med färre förseningar.

Den automatiska registreringen av europeiska vägtullar gör också faktureringen enklare. Det innebär mindre pappersarbete på kontoret när fakturan för de europeiska vägtullarna kommer på en och samma faktura som visar alla transaktioner.

DKV Box Europe reglerar vägtullar i Österrike, Belgien, Bulgarien, Frankrike, Tyskland, Ungern, Italien, Spanien, Polen, Portugal och Schweiz. Dessutom täcker boxen följande broar och tunnlar: Warnow- och Herren-tunneln (Tyskland), Liefkenshoek (Belgien), och nu även Stora Bältbron och Öresundsbron.

 

 

Källa: Cloudberry Communications AB