Produktnyheter

Starta OptiSprayTM – nu i storformat

Starta OptiSpray TM säkrar att katalysatorn hålls i skick för att utföra sitt jobb

Sedan introduktionen av Starta OptiSprayTM kring årsskiftet har mottagandet på marknaden varit varmt menar företaget. För att möta den stora efterfrågan lanseras nu därför Starta OptiSprayTM även på fat.

Att kunna köpa den populära produkten i större volym tror Per Junfors, produktchef för Starta, kommer bli uppskattat av många kunder – framför allt på entreprenadmarknaden.

”Det finns många maskiner där ute som kräver relativt täta serviceintervaller och för dess ägare, eller för de kunder som har en väldigt stor maskinpark, blir det ett bra komplement att vi utöver 10 liter nu även erbjuder Starta OptiSprayTM på fat.” säger Per och fortsätter:

”Ovälkomna stopp och försämrad avgasrening är lite av en huvudvärk för ägare av tunga dieselfordon och mobila maskiner där låg motorbelastning, som många starter och stopp eller tomgång, gör att katalysatorn inte kommer upp i rätt arbetstemperatur.”

Problemet är att det bildas kristaller och beläggningar som till slut sätter igen katalysatorn. Utöver försämrad kapacitet och avgasrening riskerar maskinen att efter en tid gå ner i viloläge, limp mode, och måste då tas till verkstad för reparation av katalysatorn.

”Det kostar både att ta en maskin till verkstad och ta den ur drift. Våra kunder är givetvis angelägna om att hålla underhållskostnaderna låga och produktiviteten hög. Starta OptiSpray TM säkrar att katalysatorn hålls i skick för att utföra sitt jobb.” avslutar Per.

Om OptiSprayTM

Starta OptiSpray TM är baserad på en urealösning (32,5 %) med hög renhet enligt ISO 22241-standardens särskilda renhetskriterier för AdBlue®. Tack vare tillsatsen av ett ytaktivt ämne skapas en mindre droppstorlek, som i sin tur innebär bättre fördelning i katalysatorn och därför renar effektivt även vid låga temperaturer. Därmed förhindrar Starta OptiSprayTM kristallisation och beläggningar i system för katalytisk reduktion (SCR) i fordon och mobila maskiner och kan minska avbrottstiden för motorerna.

Starta OptiSprayTM är en bekväm och säker produkt som fungerar ner till -11,5o C. Den fylls i separat tank och får aldrig blandas med dieselbränsle. Den säljs i 10 l plastdunk med hällpip för enkel påfyllning, samt på fat.

Källa: Hagmans Nordic