Produktnyheter

Världspremiär vid 25-årsjubileum

Tidigare i höst visade Alstor AB upp sin helt nya maskin Alstor 850 och Alstor 850H för samlade återförsäljare från hela världen.

Det var i samband med företagets 25-årsfirande som ägarna Kristian Laurell och Patrik Christiansson, tillsammans med all personal och återförsäljarna från hela världen som var samlade för att fira företagets jubileum, stolta visade upp de nya maskinerna.

– Vår föregångaren 840 var Alstors första hydrostatmaskin och den blev snabbt en favorit bland våra kunder både skogsägare och entreprenörer. Möjligheten att utrusta maskinen som en kombinerad skotare och skördare har varit mycket populär och stort fokus har därför legat på att ytterligare förbättra detta koncept. Med Alstor 850-serien tar vi steget mot en fullproffsmaskin, byggd som en stor maskin men på ett minimalistiskt sätt för att minimera komplexiteten, maximera servicevänligheten och driftsäkerhet. Att vi även fått till en otroligt snygg maskin med fantastisk ergonomi och körglädje gör att det känns extra roligt att få presentera den idag, säger Kristian Laurell, VD på Alstor AB.


Alstor bygger skonsamma skogsmaskiner för framtidens skogar. Med deras maskiner kan man kombinera en modern skogsskötsel som resulterar i en riktigt vacker ”Alstorskog” med mångfald och ett ökat värde för framtiden menar företaget.
En skonsammare gallring, utan stickvägsnät ger fler stammar kvar per hektar som blir värdefullt timmer.

Maskinerna kommer efter premiärvisningshelgen att visas på skogsdagar och mässor runt om i landet under hösten.

Källa och foto: Alstor AB