Nyhet

Volvo Defense tecknar 7-årigt ramavtal

Volvo Defense, en affärsverksamhet inom Volvo Lastvagnar, har tecknat ett ramavtal med förvarsmakterna i Estland och Lettland – Estonian Centre for Defence Investments respektive Ministry of Defence of the Republic of Latvia – för leveranser av lastbilar för logistikanvändning.

Med start under 2024 avser Volvo Defense att påbörja leveranser av lastbilar avsedda för transporter till Estland och Lettland som del av ett ramavtal där Volvo är en av två valda leverantörer. Det totala behovet hos de två länderna omfattar upp till 3 000 fordon vilket representerar ett totalt värde på omkring 5.1 miljarder kronor i dagens penningvärde. Avtalet gäller en 7-årsperiod vilket vid behov kan förlängas med 3 år.

Fordonen från Volvo kommer att utgöras av fem lastbilsvarianter baserade på Volvo Lastvagnars robusta FMX modell, känd för sin pålitlighet och effektivitet. Avtalet inkluderar även ett omfattande service- och reservdelsprogram. Lastbilarna kommer att produceras i Volvo Lastvagnars Tuvefabrik i Göteborg.


Volvo Defense, en affärsverksamhet inom Volvo Lastvagnar, är baserat i Göteborg, Sverige. Volvo Defense erbjuder ett antal skräddarsydda lastbilar för logistik, maskiner, marin- och industriapplikationer, samt motorer till globala kunder inom försvar och civilt skydd. Produkterna från Volvo Defense karaktäriseras av dess robusthet och flexibilitet, samt deras fokus på effektivitet och kapabilitet.

Källa och foto: Volvo Defense