Nyhet

HSP Gripen rekryterar ny vd

Maria Flöjt, tillträdande vd HSP Gripen

HSP Gripen, ett av de ledande företagen inom griptillverkningssektorn, tar ytterligare ett stort kliv i sin fortsatta utvecklingsresa genom att rekrytera en ny extern vd i Maria Flöjt att leda företaget in i nästa tillväxtfas. Med höga ambitioner om att dubbla omsättningen till 2028 och öka varumärkeskännedomen globalt blir en extern vd på plats ett naturligt steg inför den kommande femårsplanen.

Maria har en gedigen bakgrund i affärs- och serviceutveckling från Holmen AB och kommer nu senast från Monitor ERP System AB, en av Europamarknadens främsta leverantörer av ERP-system för tillverkande företag där hon arbetat med global affärsutveckling och nyetablering på utlandsmarknader.

”Det är väldigt inspirerande att få möjlighet att leda Gripen in i nästa steg på resan framåt”, säger Maria. ”Med högklassig produktion här hemma i Hälsingland och produkter av högsta kvalitet tillsammans med stort fokus på marknad, varumärkesbyggande och affärsutveckling finns det en enorm potential att växa.”

Under de senaste åren har Gripen stadigt ökat omsättningen och hoppas kunna fortsätta växa och ta marknadsandelar på den globala marknaden.

”Vi växer inom alla etablerade segment samtidigt som vi utvecklar nya lösningar. Det ligger i Gripens DNA. Nu ser vi fram emot att växa ytterligare och då utanför Sverige som huvudmål. Med Marias erfarenhet av utlandsetableringar och affärsutveckling i stort hoppas vi kunna växla upp affärerna ytterligare de kommande åren”, säger Johan Hedin, ordförande i HSP Gripen

Efter att framgångsrikt byggt upp Gripen till vad det är idag, blir huvudfokuset för Gripens nuvarande VD och ägare Tomas Jonsson nu i stället på investeringar för att stödja företagets fortsatta framgångsrika utveckling med produktion i Hälsingland.

”Jag ser mycket fram mot att samarbeta med Maria. Hennes erfarenhet tillsammans med vårt högt kompetenta och motiverade team kommer att bidra med fortsatt full fart framåt!”, säger Tomas.

Maria tillträder rollen som ny vd i april 2024.

Källa och bild: HSP Gripen

logo
Redaktionen