Artiklar

Möre Maskiner AB byter ägare

Från vänster: Torbjörn Egerhag, Jörgen Bogren, Hans Svensson och Tomas Rapp.

Möre Maskiner har i 50 år utvecklat, tillverkat och distribuerat maskiner till Sveriges och Europas skog-, lantbruks- och entreprenadföretag. Förutom det egna skogs och dumpervagnsprogrammet så är man även återförsäljare för bland annat Tajfun, Falc, Meprozet, Sipma med flera. Hans Svensson, ägare och grundare till företaget, har nu efter över 50 år beslutat sig för att sälja verksamheten.

Den nya ägargruppen tar över verksamheten med samtlig personal 1 november 2023 och kommer fortsätta att utveckla och driva företaget.

”Det är en unik möjlighet vi har fått att förvärva Möre Maskiner och en framtida dröm jag haft går i uppfyllelse” säger Jörgen Bogren, VD för Möre Maskiner AB som kommer att fortsätta som VD även i den nya konstellationen.

”Vi kommer arbeta för att fördjupa och bredda samarbetet med våra återförsäljare och tillsammans med dem kommer vi utveckla vårt produktprogram.”

Hans Svensson fortsätter: ”Aldrig trodde jag att jag skulle äga och driva det här företaget i 50 år. Men varje dag har jag älskat det här jobbet och den här branschen. Jag känner mig helt trygg att lämna över företaget till de nya ägarna. Det är människor som jag har känt i många år”.

Hans Svensson kommer även fortsättningsvis vara delaktig genom styrelserepresentation i det nya bolaget.

Källa: Möre Maskiner AB

logo
Redaktionen