Produktnyheter

LP Schakt har fått nya Cat 352 LR

För LP Schakt i Norrköping levererades den senaste modellen Cat 352 LR long reach-grävaren i våras, och Fredrik Persson som arbetar på LP Schakt berättar om vilken effektivitet och kapacitet den har. – Det här är starka grävmaskiner som har lång räckvidd, kan arbeta med stora skopor och lyfta tungt, berättar Fredrik.

LP Schakts senaste grävmaskin är en Cat 352 Next generation utrustad med long reach, alltså längre bom och sticka. Den är i full produktion i ett V/A-projekt i ett bostadsområde i Norrköping.

Maskinen kan lyfta 6,4 ton vid 18 meter och har en totalräckvidd på 21 meter. Sen vi fick maskinen har den varit i drift drygt 600 timmar och gått felfritt, säger Fredrik.

Uppdraget där LP Schakts nya Cat 352 arbetar är ett större V/A-projekt som består av grävning, schaktning, rörläggning och återfyllning under nästan ett års tid. Arbetet sker i samverkan med SM Entreprenad.

LP Schakt har specialiserat sig på long reach-grävare, och har idag enbart grävmaskiner med lång räckvidd. De rör sig över hela Sverige och tycker att långgrävarna passar bra för de jobb som de utför. Det har tagit ett antal år för många kunder att förstå vinningen, men de senaste åren har det lossnat rejält, i takt med att maskinernas produktivitet ökat.

Grävmaskinerna är Cat 323 LR, Cat 330F LR, Cat 340 LR och den nyaste modelleen Cat 352 LR. Tidigare hade LP Schakt även en Cat 326 SLR, Super Long Reach men den byttes ut efter 4000 timmar mot Cat 340 LR eftersom uppdragsgivarna önskade en annan kapacitet. Maskinerna har tillsammans räckvidder från 15,5 till 21 meter.

Fredrik Persson på LP Schakt i Norrköping

Läs hela artikeln i den nya digitala utgåvan av Position:POSITION #2 2023 (mediapaper.se)

Källa: Zeppelin Sverige AB