Nyhet

BYD lastbilar introduceras på den svenska marknaden

Hedin Electric Mobility AB kommer att distribuera det nuvarande och kommande produktutbudet av helt elektriska lastbilar från BYD på den svenska marknaden. Foto: BYD. Sverige

Hedin Mobility Group stärker sitt partnerskap med BYD som svensk distributör av elektriska lastbilar. Efter en framgångsrik lansering av elektriska personbilar 2022, följt av transportbilar 2023 inkluderar den senaste utvecklingen även nu BYD lastbilar.

Det utökade partnerskapet markerar en strategisk satsning på den svenska marknaden för elektriska lastbilar och speglar företagens gemensamma engagemang för att främja hållbar mobilitet.

Start under sommaren

Partnerskapet innebär att Hedin Electric Mobility AB kommer att distribuera det nuvarande och kommande produktutbudet av helt elektriska lastbilar från BYD på den svenska marknaden. Försäljningen kommer att inledas under sommaren med Hedin Trucks som återförsäljare.

“Det är med stolthet och glädje vi fördjupar vårt samarbete med BYD genom att inkludera elektriska lastbilar i vårt produktutbud. Detta utökade partnerskap är av stor betydelse för att främja en mer hållbar framtid inom transportsektorn, och ligger också i linje med vår strategi med expansion inom tunga fordon”, säger Anders Hedin, grundare och VD på Hedin Mobility Group.

Elektrifiering en stark trend

I Sverige är elektrifieringen av lastbilar i en stark trend. Under 2023 var marknadsandelen för elektriska lastbilar ca 4% och prognosen visar en stark tillväxt under de närmsta åren.

BYD (Build Your Dreams) är ett multinationellt högteknologiskt företag som ägnar sig åt att utnyttja teknologiska innovationer för ett bättre liv. BYD har nu fyra branscher, inklusive Auto, Electronics, New Energy och Rail Transit. Sedan grundandet 1995 har företaget snabbt utvecklat gedigen expertis inom uppladdningsbara batterier och blivit en outtröttlig förespråkare för hållbar utveckling. BYD har framgångsrikt utvidgat sina lösningar för förnybar energi globalt med verksamhet i över 70 länder och regioner. Skapandet av en Zero Emissions Energy Solution, som omfattar prisvärd solkraftproduktion, pålitlig energilagring och toppmodern elektrifierad transport, har gjort BYD till en ledande aktör inom energi- och transportsektorerna. BYD är ett företag som stöds av Warren Buffet och är noterat både på Hongkong- och Shenzhen-börserna.

BYD Europe har sitt huvudkontor i Nederländerna och är den första utlandsfilialen för BYD Group, med en förpliktelse att utveckla det internationella varumärket BYD Auto för att leverera säkra och effektiva hållbara lösningar inom nya energifordon genom världsledande teknologiska innovationer.

Källa och foto: Hedin Electric Mobility (BYD Sverige)