Artiklar

Roligare påskresa med nytt bilquiz

Foto: Circle K.

Med påskhelgen runt hörnet och många bilister längs Sveriges vägar lanserar Circle K nu sitt nya bilquiz ”På väg mot…?”. Syftet med det nya quizet är att bidra till en lite roligare resa med hjälp av utmanade och underhållande frågor om svenska sevärdheter och platser. Upplägget är enkelt och välbekant – med hjälp av ledtrådar ska spelarna lista ut vilket resmål vi är på väg mot.

Det finns många knep att få långresan att inte kännas så lång, inte minst att stanna och ta en fika på vägen eller tävla mot sina medresenärer i olika billekar och quizer. Nu vill Circle K ge alla resenärer fyndig underhållning under långresan genom sitt nya bilquiz ”På väg mot…?”.

– Vi är nog många som ägnat många timmar åt klassiska billekar för att få tiden att gå. Nu vill vi bidra med något nytt. Quiz har en unik möjlighet att vara underhållande, utbildande och engagerande – lite av den ultimata billeken med andra ord, säger Erika Albansson Söderlund, kommunikationschef på Circle K.

Passar alla

“På väg mot…?” bjuder på ett klassiskt quiz-upplägg där spelarna med hjälp av fyra ledtrådar och åtta alternativ ska gissa vart i landet man är på väg. Quizet består av totalt 10 resor där ens kunskaper om svenska sevärdheter och platser sätts på prov, och poängen delas ut beroende på vilken nivå man svarar rätt. ”På väg mot…?” passar alla i bilen och det går att tävla antingen mot varandra eller tillsammans.

– Vi ville ta fram ett enkelt och underhållande upplägg som passar alla av resesällskap, men också något som är kopplat till själva resandet i sig. Att man sen kan vinna en riktigt god fikapaus för alla i bilen är väl en fin bonus, avslutar Erika Albansson Söderlund.

”På väg mot…?” lanseras i dag och är tillgängligt för alla som vill spela på pavagmot.se. Att spela är kostnadsfritt och alla som deltagare har chansen att vinna ett presentkort. Fler resor släpps löpande under året.

Källa och foto: Circle K

logo
Catharina Olsson-Lindh