Nyhet

Volvo ökar produktionskapaciteten för tunga lastbilar i Nordamerika

Foto: AB Volvo.

Volvokoncernen kommer att bygga en ny fabrik för tillverkning av tunga lastbilar i Mexiko för att komplettera koncernens produktion i USA. Anläggningen kommer att ge ytterligare kapacitet för att stödja tillväxtplanerna för både Volvo Lastvagnar och Mack Trucks på de amerikanska och kanadensiska marknaderna, och stödja Macks lastbilsförsäljning i Mexiko och Latinamerika. Anläggningen beräknas vara i drift under 2026.

Macks Lehigh Valley Operations-fabrik i Pennsylvania (LVO) och Volvos New River Valley-fabrik i Virginia (NRV) kommer även fortsättningsvis att vara företagets huvudsakliga produktionsanläggningar för tunga lastbilar i Nordamerika. Koncernen har investerat mer än 73 miljoner USD (ca 768 miljoner SEK) under de senaste fem åren i LVO-utbyggnad och uppgraderingar, och investerar för närvarande ytterligare 80 miljoner USD (ca 843 miljoner SEK) för att förbereda för framtida produktion. NRV-fabriken slutför en sexårig utbyggnad/uppgradering för 400 miljoner USD (ca 4,2 miljarder SEK) för att förbereda för produktion av den nya Volvo VNL-modellen.

Komplett monteringsanläggning

Den nya fabriken kommer att vara cirka 1,7 miljoner kvadratmeter stor och kommer att fokusera på produktion av tunga konventionella fordon för varumärkena Volvo och Mack. Det kommer att bli en komplett monteringsanläggning för konventionella fordon, inklusive produktion av karosser och lackering.

Att lägga till produktion i Mexiko kommer att ge logistisk effektivitet för att stödja försäljningen till de sydvästra och västra regionerna i USA och till Mexiko och Latinamerika. Det ger också ett moget ekosystem för leveranser och produktion som kommer att komplettera det amerikanska systemet och öka motståndskraften och flexibiliteten i koncernens nordamerikanska industriella fotavtryck.

Källa och foto: AB Volvo.

logo
Catharina Olsson-Lindh