Nyhet

Sammanslagning av Vianor och Svenssons Bil & Motor ger utökad service

Vianor och Svenssons Bil & Motor i Jönköping har slagit samman sina verksamheter för att kunna möta kundernas ökade efterfrågan om att kunna serva sin bil på ett och samma ställe, oavsett om det gäller däck eller bilservice. Sammanslagningen innebär att all service hamnar under ett tak och att ägaren av Svenssons Bil & Motor, Mathias Svensson samt hans anställda blir en del av Vianor.
Vianor är en växande kedja med 80 verkstäder runtom i landet som specialiserar sig på bil‐ och däckservice. Vianor är kända för sin höga servicenivå och allt fler åkerier och maskinentreprenörer väljer Vianor som sin däckpartner. Sammanslagningen med Svenssons Bil & Motor i Jönköping är ett led i Vianors strategi att förstärka kompetensen på servicesidan. Med hjälp av utökad bilservice får Vianor i Jönköping möjlighet att förlänga säsongen och erbjuda kunder en helhetslösning.
– Genom den här sammanslagningen gör vi det bekvämt och enkelt för kunderna då de kan få hjälp med både däck‐ och bilservice i samma lokal. Det betyder även mycket för oss att få in fullutbildade bilmekaniker till vår verkstad. Tillsammans blir vi mer effektiva och flexibla eftersom vi enklare kan styra vår bemanning utifrån efterfrågan som våra kunder har, säger Ulf Jonsson, Platschef Vianor i Jönköping.
– När vi började diskutera en sammanslagning med Vianor insåg vi snabbt att detta skulle bli ett lyckat projekt. Vi hade blivit för trångbodda i vår lokal och får nu chansen att jobba med ett större team och utbyta kunskap och erfarenheter, säger Mathias Svensson, ägare till Svenssons Bil & Motor. Själva flytten av verksamheten gjordes vid årsskiftet och står nu klar.
– Vi ser fram emot ett riktigt spännande år. De reaktioner vi har fått från våra kunder har enbart varit positiva, vilket är ett kvitto på att detta kommer att bli ett framgångsrikt samarbete, säger Ulf Jonsson, Platschef Vianor.