Nyhet

Mazda3 har Tysklands mest nöjda bilägare

Mazda3 har Tysklands mest nöjda bilägare. Men även Mazda2 och sportbilen MX-5 håller sig väl framme med klassegrar! När det högt ansedda undersökningsinstitutet J.D. Power nyligen presenterade sina resultat av årets kundnöjdhetsundersökning i Tyskland och Storbritannien kom flera Mazda-bilar i topp. Mazda3 vann inte bara sin klass på Europas största bilmarknad utan även totalt bland 117 olika bilmodeller före Mercedes A-klass och Honda Civic. När den svenska Bilprovningen nyligen redovisade sina resultat från 2010 års kontrollbesiktningar var Mazda3 helt felfri.
Även Mazda2 lovprisas högt av sina ägare och vann i samma undersökning sin klass före Dacia Logan och Mini. Totalt hamnade Mazda trea bland 28 undersökta bilmärken på den tyska marknaden.
Även i Storbritannien håller sig Mazda väl framme i J.D. Powers undersökning. Här är det den tvåsitsiga roadstern Mazda MX-5 som återigen rankas allra högst bland sportbilarna före VW Scirocco, Audi TT och Mercedes CLK och SLK.
Totalt har 17.000 olika bilägare intervjuats om vad de anser om sina bilar och dess egenskaper som t.ex. köregenskaper, låga ägarkostnader och teknisk kvalitet.