Produktnyheter

Underlätta kopplingen

VGA-5752

Lastbilskopplingen 575V-2 från VBG är en ny­skapande koppling för 50 mm dragögla enligt ISO-standarden. Den är framtagen för kärr­or och släpvagnar samt särskilt lämplig för dollies.

Materialet är så styvt att dragöglan styrs in vid tillkoppling och samtidigt tillräckligt elastiskt för att medge 90 graders vinkelutslag. Dessutom går kopplingen att öppna och stänga oberoende dragstångsvinkeln vilket minskar problem och gör till- och frånkopplingen snabb och smidig.

VGA-5753

575V-2 är utrustad med bland annat roterande kopplingsbult och utbytbar slitklack. Dessa detaljer underlättar instyrningen av dragöglan och minskar slitage, vilket innebär längre livslängd. Den nya kopplingen finns också i en ännu kraftigare modell för riktigt tunga kärror, 590VR-2.

Mer information: 0521-27 77 00, www.vbg.se.