Produktnyheter

Lastsurrningsband

Grip-X och Wind-X MK.

Grip-X och Wind-X MK.

Glöm den tidsödande hanteringen av lastsurrningsband. På Maskinexpo, den 22–24 maj, lanserar utvecklingsföretaget X-innovations nyheter som gör hanteringen enklare, effektivare och lönsammare för alla användare. Det är dels upprullningsverktyget Wind-X MK, dels Grip-X hjälphållare för surrningsbandets krok.

Med hjälp av Wind-X MK och en vanlig batteriborrmaskin rullas lastsurrningsbandet enkelt och snabbt upp. Exempelvis tar det inte mer än 15 sekunder att rulla upp ett band på 9,5 meter, medan manuell upprullning tar över minuten. Det gör att Wind-X återbetalar sig efter bara några veckors användning.

Wind-X MK är tillverkad i ett avancerat plastkompositmaterial. Verktyget klarar upprullning av band från 20-100 millimeters bredd och passar till alla borrmaskiner med minimum 10-millimeters chuck.

X-innovations har även löst de klassiska problemen med lossad krok och omtag vid lastsurrning och hantering av trassliga bandrullar. Med tillbehöret Grip-X, som består av en flexibel plasttunga, hålls surrningsbandets krok fast i flakets/lastens surrningspunkt. Därigenom elimineras det klassiska problemet där kroken lossar och man måste gå runt och börja om surrningsarbetet.

X-innovations produkter är patenterade/patentsökta. De tillverkas i Sverige av högklassigt material och med sträng kvalitetskontroll.

0223-155 00, www.x-innovations.se