Högre totalvikt och starkare motor

Högre totalvikt och starkare motor

Även om Mercedes Sprinter i de allra flesta fall säljs som lätt lastbil med totalvikt upp till 3,5 ton så finns det många som har behov av att kunna lasta ännu tyngre. Lagom till sommaren kan man köpa bästsäljaren med upp till 5,5 tons totalvikt och med en lastförmåga på upp till 3,4 ton. Samtidigt höjs effekten med upp till 20 % på de mindre modellerna.

Nu kan Mercedes Sprinter ta ännu mer last. Med upp till 450 kg högre maxlast är den nya 5,5 tons versionen ett välkommet tillskott för många kunder. I synnerhet de som förser bilarna med tunga påbyggnader som till exempel liftar, kranar och liknande. Även för dem som kör persontransporter är den nya viktversionen ett välkommet tillskott.

–       Med den nya högre totalvikten klara Sprinter av många uppgifter som det tidigare behövts betydligt större fordon för, säger Fredrik Sidnäs, chef för Mercedes transportbilar på den svenska marknaden.

–       Sprinter är vår rymligaste transportbil och t rots den högre vikten är den lika enkel, snål och smidig att köra som en personbil.

Nya motorer

Förutom den nya 5,5-tonsmodellen får Sprinter två nya effektvarianter sommaren 2016. Instegsmodellen (211/311/511 får nu 20 % mer effekt och lämnar 114 hästkrafter (tidigare 95) medan vridmomentet höjs från 250 till 300 Nm. Mellanmodellen 214/314/414/514 höjs från 129 till 143 hästkrafter och får 330 Nm vridmoment. De två starkaste motorerna ligger kvar på 163 respektive 190 hästar. Alla modeller är godkända enligt Euro 6.

– De nya effektvarianterna har ett verkligt bra bottenvrid och en mycket användbar effektkurva, säger Sidnäs.

– Det gör bland annat att de som ofta kör med släp numera kan klara sig långt med de mindre motorerna.

Mercedes Benz

Aktuellt

Övertygande däcktester

Övertygande däcktester

Premiumtillverkaren Hankook tar steget in i den kalla årstiden med tre utmärkta modeller som fått testbetyg över genomsnittet.

Nynas 90 år

Nynas 90 år

När Nynas första raffinaderi togs i bruk i Nynäshamn 1928, var fokus på att förse den svenska marknaden med...

Nya Mitsubishi L200

Nya Mitsubishi L200

Den 17 november är det världspremiär av den nya pickupen Mitsubishi L200 i Bangkok.  I Sverige lanseras bilen hösten...

Fossilfritt transportlaboratorium

Fossilfritt transportlaboratorium

Scanias transportaboratorium används för delar av Scanias interna transportbehov. Från 2018 drivs vagnparken enbart av fossilfria* bränslen eller hybridteknik,...

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelappen Grow Forest har laddats ned 100 000 gånger internationellt. Nu växer spelet ytterligare med nya funktioner för att fortsätta...

Sveriges sista PGR-bil

Sveriges sista PGR-bil

Den sista PGR-bilen med destination Sverige. Efter en omfattande påbyggnation levereras den nu i form av en avancerad brandbil...

Från rosa till blått för Derome

Från rosa till blått för Derome

Under oktober månad färgades alla Deromes virkespaket rosa, till förmån för bröstcancerforskningen. Nu är november här och för att...

Fler artiklar