Nyhet

Delvator säljer Bell

Foto: Delvator.

Delvator är mitt uppe i en imponerande expansionsfas. Som Sveriges främsta samarbetspartner och generalagent för Hitachi tar företaget nu stora kliv framåt med det nyligen lanserade varumärket Bell. Genom ökad närvaro och en växande maskinflotta tar Delvator sikte på framtiden med fokus på innovation och hållbara lösningar.

Bell Equipment tillverkar och levererar de mest pålitliga, mest bränsleeffektiva och mest tekniskt avancerade ramstyrda dumprar i världen.

Ramstyrda dumpers

Delvator är stolta att presentera sitt nya varumärke, Bell Equipment. Detta markerar ett nytt kapitel i företagets historia och är ett uttryck för kontinuerlig innovation och strävan efter att erbjuda högpresterande kvalitetsmaskiner och tjänster inom bygg- och anläggningsbranschen.

BELL Equipment grundades i Sydafrika och har en global närvaro med nästan 70 års erfarenhet av tillverkning, distribution och support av utrusning av materialhantering för en bred målgrupp av industrier. Som pålitlig leverantör erbjuder de världens största sortiment av ramstyrda dumpers som är företagets kärnprodukt. Globalt erkänns Bell Equipment som specialister tack vare deras produktinnovation och överlägsna prestanda.

– Vi är riktigt glada över detta avtal som vi vet kommer att stärka vår verksamhet, säger VD Jonas Coltén. Vi strävar ju efter att ha ett ständigt aktuellt och kvalitetssäkert sortiment av olika typer av entreprenadmaskiner för bygg- och anläggningsbranschen, och att kunna erbjuda våra kunder ett så brett utbud som möjligt. Vi har byggt upp en stark service- och försäljningsstruktur i Sverige med Hitachi, där varumärkeskvaliteten genomsyrar verksamheten. Det är logiskt att då också kvalitetsprodukterna från en världsledande producent som Bell passar rätt i vår produktportfölj, fortsätter han.

– Nuvarande och framtida kunder till Bell kommer att få ett professionellt bemötande och vi kommer att leverera bästa möjliga service, lovar Jonas Coltén.

Starkare tillgång till service och reservdelar

Bells sälj- och marknadschef för återförsäljare Allistar Sully ser också stora möjligheter med avtalet.

– Bell Equipment är stolt över avtalet med Delvator AB i Sverige, och vi är positiva till att entreprenörer i Sverige nu får en starkare rikstäckande tillgång till service och reservdelar. Delvators systerbolag i Norge, NASTA, har med stor framgång erbjudit ramstyrda dumpers från Bell under flera år, vilket vi också tror ger en synergi över deras produktportföljer och underlättar viljan och förmågan att föra Bells produkter framåt.

Bell har det bredaste modellprogrammet på marknaden med starka och smidiga maskiner på 20–60 ton. De är kända för sin kvalitet, bränslesnålhet och tillförlitlighet. Deras senaste E-serie har en robust konstruktion med stabil framkomlighet. Den har god lastkapacitet och låg lasthöjd, som ger effektiv lastning och lossning. Detta ger snabbare cykeltider och gör den bränsleeffektiv då man flyttar mer massor till lägre kostnad per ton. Den rymliga hytten har överlägsen komfort, med god sikt och flera säkerhetsfunktioner. De låga bullernivåerna minimerar trötthet och ger föraren bättre fokus.

Som återförsäljare av Bell lovar vi

  • Trygg och snabb service
  • Tillgång till reservdelar på våra lager över hela landet
  • Välutbildade servicetekniker
  • Kvalitetsmaskin från världsledande tillverkare

Delvator kommer att lansera Bell under mars-april 2024 och visa upp några modeller på maskinvisningar och mässor under året. Produktprogrammet kommer att innehålla 11 modeller i E-serien. För mer information om maskinerna och sortimentet läs på delvator.se/bell

På Svenska Maskinmässan kan man besöka Delvator i monter N:12 för att ta del av nyheter och innovationer.

Källa och foto: Delvator