Nyhet

Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar

Mercedes-Benz Actros MP5. Foto: Mercedes-Benz Sverige.

GA-enkäten mäter årligen vad landets bilåterförsäljare anser om sina märkens generalagenter. För tre år sedan infördes en särskild klass för lastbilar i enkäten och när årets resultatet nu publiceras står det klart att Mercedes-Benz vunnit för tredje året i rad. Alltså samtliga gånger som priset delats ut.

– Jag är väldigt stolt över detta, säger Jens Tittel som är lastbilschef för Mercedes-Benz i Sverige.

Bevis på bra samarbete

– Att vinna tre gånger av tre möjliga är ett fantastiskt betyg och ett bevis på att vi jobbar bra tillsammans. Hela vägen från huvudkontoret i Malmö ända ut till de lokala verkstäderna och säljarna. Allt handlar ju om att både våra återförsäljare och deras slutkunder, känner att vi är lyhörda för vad de tänker och tycker, fortsätter Jens Tittel.

Störst uppgång på service och reservdelar

I 2020 års enkät hade Mercedes-Benz liksom tidigare år mycket bra betyg i nästan samtliga bedömda kategorier. Den största uppgången skedde på service och reservdelar.

– Att få toppbetyg i just de kategorierna känns väldigt bra. Det visar på att våra satsningar inom området ger resultat. Vi har jobbat hårt med att förstärka vårt service-erbjudande och förbättra tillgängligheten på reservdelar och nu får vi kvitto på att det märks hela vägen ut i återförsäljarledet.

Stärker marknadspositionen

– Det faktum att nya Actros blivit Truck of The Year och har tekniska lösningar som inga andra, stärker också vår position på marknaden.

GA Enkäten genomförs av Motorbranschens Riksförbund i två kategorier: Personbilar/Transportbilar och Tunga Lastbilar. Personbilsenkäten har genomförts 25 gånger och för lastbilar är 2020 tredje året. I undersökningen får återförsäljarna över 100 olika frågor där de ska ge sina generalagenter specifika betyg i varje.
Läs mer här.