Produktnyheter

Väggbox för hemmaladdning av elbilar

EVlink Wallbox. Foto: Schneider Electric.

EVlink Wallbox. Foto: Schneider Electric.


För att underlätta laddningen av elbilar hemma, lanserar Schneider Electric laddstationen EVlink Wallbox. Med hjälp av laddstationen blir laddningen både snabbare och säkrare. Dessutom medför EVlink Wallbox möjligheter att ladda med billigare och grönare el, genom att undvika laddning när elnätet är som mest belastat.
För elbilsförare är det viktigt att bilen alltid är laddad och klar att använda. Möjligheter att ladda bör därför finnas där bilen vanligtvis står parkerad. Det innebär för de allra flesta att en välfungerande hemmaladdning av bilen är det mest relevanta alternativet.
För att underlätta för elbilsförare lanserar Schneider Electric EVlink Wallbox. Laddstationen halverar laddtiden, jämfört med om bilen skulle laddas genom ett traditionellt vägguttag, vilket kan ta upp till tolv timmar.  Med EVLink Wallbox är bilen färdigladdad på under fyra timmar.
Laddstationen installeras inom- eller utomhus, beroende på var bilen står parkerad. En behörig elektriker installerar laddstationen på en halvtimme. Schneider Electric kan rekommendera sina EcoXpert-partners eftersom de är utbildade inom laddningsinfrastruktur.
EVlink Wallbox uppfyller samtliga EU-krav för laddning av elbilar. Laddstationen är vädertålig och designen är minimalistisk för att kunna smälta in i samtliga typer av omgivningar. Laddstationen klarar även de utökade kraven från Renault som gör den ZE Ready-certifierad.
EVlink Wallbox finns i olika utföranden för att klara av att ladda alla moderna elbilar.