Nyhet

Ladda bilen med sol

Solelia Greentech och Mobility Motors presenterar ett unikt samarbete för helt grön bilkörning. Samarbetet gör det möjligt för den som vill byta till elbil att producera egen el till bilen med en solcellsdriven laddstation. Lösningen presenteras under Almedalsveckan i Visby.
Solelia Greentech och Mobility Motors presenterar ett unikt samarbete som möjliggör helt grön bilkörning. Elbilen Nissan Leaf och Solelia Greentechs soldrivna laddstation kan nu hyras eller köpas i ett paket. Med Solelias Solbank kan den solel som inte används direkt för laddning sparas på ett solkonto, vilket möjliggör att bilen alltid tankas med ren solel, dygnet runt och året om.
– Vi är glada och stolta att ingå detta samarbete, eftersom det är en perfekt matchning. Vi är mycket imponerade av Mobility Motors ambitiösa program ”Helping you Shift”. Solelias laddning med solel tillför en dimension till detta och vår förhoppning är att vi gemensamt kan bidra till en kraftig reduktion av CO2-utsläppen från biltrafik, säger Carolina Johansson, VD för Solelia.
Mobility Motors Sweden AB är ett klimatneutralt företag, vilket i korthet innebär att bolaget klimatkompenserar för de direkta utsläppen av koldioxid som verksamheten skapar. Nissans mål globalt är att i framtiden kunna erbjuda helt utsläppsfria fordon genom sitt program Zero Emission. Nissan Leaf, årets bil 2011, är ett första steg.
Nu erbjuds laddning av elbilar med ren solel. Soldrivna laddstationer från Solelia Greentech är mer än bara en laddstolpe. Anläggningarna är konstruerade för att skydda bilen och kräver minimal yta från parkeringsplatsen. ”Solladdaren” kan producera upp till ca 2.000 kWh solel per år, vilket motsvarar ca 1.200-2.000 solmil per år. Genom att ladda elbilen med närproducerad solel så garanteras att elbilen blir det mest miljövänliga alternativet med nära nog nollutsläpp av koldioxid.
 Solelia Greentech AB