Nyhet

Årets familjebil

Tidningen Motorföraren har tillsammans med en jury bestående av tio namnkunniga motorjournalister utsett nya Passat Sportscombi till Årets Familjebil.

Både sedan- och kombiversionen av nya Passat hade Sverigepremiär den sista helgen i november. Bilen har nu redan vunnit sin första utmärkelse. Det är tidningen Motorföraren som varje år utser Årets Familjebil. I år går segern till Passat Sportscombi. Priset har delats ut sedan 1996 och i juryn sitter några av Sveriges kunnigaste och mest lästa motorjournalister.

I årets jury ingick: David Jakobsson, Expressen; Rolf Gildenlöw, TT; Mikael Schultz, Vi Bilägare; Robert Collin, Aftonbladet; Jonas Fröberg, Svenska Dagbladet; Gustav Liljeberg, Motorföraren; Staffan Swedenborg, frilans; Ola Thelberg, Allehanda; Alrik Söderlind, auto motor & sport och Mikael Stjerna, Teknikens Värld.

I sin bedömning tar juryn hänsyn till bland annat miljö, säkerhet och ekonomi.

Så här säger jurymedlemmen David Jakobsson: ”Med den nya generationen av Passat lyckas tyskarna köra i kapp och ifrån Volvo och andra konkurrenter på flera viktiga punkter.” Och Robert Collin uttrycker det på följande sätt: ”Stiligare att titta på, finare material inne och med massor av elektronik för att undvika en krock eller för att koppla upp sig.”

– Det är en stor ära för oss att vi får motta denna utmärkelse. Vi ser den som ytterligare ett bevis på att nya Passat verkligen är en bil som är väl anpassad för den svenska marknaden och som kommer att uppskattas av kunderna, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen i Sverige.

Mer information om nya Passat finns på www.nyapassat.se