Årets familjebil

Årets familjebil

Tidningen Motorföraren har tillsammans med en jury bestående av tio namnkunniga motorjournalister utsett nya Passat Sportscombi till Årets Familjebil.

Både sedan- och kombiversionen av nya Passat hade Sverigepremiär den sista helgen i november. Bilen har nu redan vunnit sin första utmärkelse. Det är tidningen Motorföraren som varje år utser Årets Familjebil. I år går segern till Passat Sportscombi. Priset har delats ut sedan 1996 och i juryn sitter några av Sveriges kunnigaste och mest lästa motorjournalister.

I årets jury ingick: David Jakobsson, Expressen; Rolf Gildenlöw, TT; Mikael Schultz, Vi Bilägare; Robert Collin, Aftonbladet; Jonas Fröberg, Svenska Dagbladet; Gustav Liljeberg, Motorföraren; Staffan Swedenborg, frilans; Ola Thelberg, Allehanda; Alrik Söderlind, auto motor & sport och Mikael Stjerna, Teknikens Värld.

I sin bedömning tar juryn hänsyn till bland annat miljö, säkerhet och ekonomi.

Så här säger jurymedlemmen David Jakobsson: ”Med den nya generationen av Passat lyckas tyskarna köra i kapp och ifrån Volvo och andra konkurrenter på flera viktiga punkter.” Och Robert Collin uttrycker det på följande sätt: ”Stiligare att titta på, finare material inne och med massor av elektronik för att undvika en krock eller för att koppla upp sig.”

– Det är en stor ära för oss att vi får motta denna utmärkelse. Vi ser den som ytterligare ett bevis på att nya Passat verkligen är en bil som är väl anpassad för den svenska marknaden och som kommer att uppskattas av kunderna, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen i Sverige.

Mer information om nya Passat finns på www.nyapassat.se

Läs också

Årets Familjebil

Årets Familjebil

Utmärkelsen Årets Familjebil delas varje år ut av tidningen Motorföraren. I år har man utsett nya Volkswagen Touran –...

Aktuellt

ANNONS ▼
Exporten av lastbilar ökar

Exporten av lastbilar ökar

De tunga fordonen på Klaraviks auktionsplattform blir allt vanligare och även på riksnivå ökar exporterna.

Ny minigrävare från Caterpillar

Ny minigrävare från Caterpillar

Caterpillar lanserar nu nya generationens minigrävare fullmatade med nya funktioner, till exempel spakstyrning, farthållare, LCD-display, bluetooth-start och tiltbar hytt.

Freja rustar för framtiden

Freja rustar för framtiden

Under 2018 gjorde transport- och logistikföretagen Freja en stor investering och flyttade kontor och lager till Jönköping.

Förslag om ny lastbilspremie

Förslag om ny lastbilspremie

För att ställa om fordonsflottan av tunga fossildrivna fordon föreslår Trafikanalys att en ny miljölastbilspremie införs 2020.

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Antalet arbetsplatsolyckor med dödligt utfall ökar. Redan nu ligger årets siffror på oroväckande hög nivå med tolv dödsfall hittills.

Fler artiklar