Nyhet

Årets Familjebil

Utmärkelsen Årets Familjebil delas varje år ut av tidningen Motorföraren. I år har man utsett nya Volkswagen Touran – som lanserades i Sverige i början av hösten – till vinnare. Priset har delats ut sedan 1996 och det är andra året i rad som en bil från Volkswagen tar hem det. Förra året blev det seger för nya Passat.

I juryn sitter några av Sveriges kunnigaste och mest lästa motorjournalister. I årets jury ingick: David Jakobsson, Expressen; Rolf Gildenlöw, TT; Mikael Stjerna, Teknikens Värld; Ola Thelberg, Mittmedia; Robert Collin, Aftonbladet; Stefan Nilsson, Gota Media; Gustav Liljeberg, Motorföraren, Staffan Swedenborg, frilans och Alrik Söderlind, auto motor & sport.

Så här säger några av juryns medlemmar i sina utlåtanden:

– Det här ju så här en familjebil ska se ut, säger Robert Collin, Aftonbladet.

– Perfekt för den växande familjen då den är sjusitsig med två extrasäten bak avsedda för kortare turer eller korta personer. Säker också med nio krockkuddar och med så gott som alla säkerhetssystem som standard, säger frilansaren Staffan Swedenborg.

I sin bedömning tar juryn hänsyn till bland annat miljö, säkerhet och ekonomi.

– Att en Volkswagen vinner detta pris för andra året i rad är väldigt glädjande. Det visar att vi har rätt bilar för den svenska marknaden. Touran är en bil som uppskattas mycket för sin flexibilitet och säkerhet och vi kan konstatera att juryn för Årets Familjebil har samma syn på det som våra kunder, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

Läs mer om nya Touran på www.volkswagen.se