Mercedes G 500 4×4² inviger Geneve-salongen

Mercedes G 500 4×4² inviger Geneve-salongen

Mercedes G-Klass räknas av många som världens bästa terrängbil, men nu får den en hård match – av Mercedes G-Klass! Lagom till Geneve-salongen visar Mercedes nämligen upp G 500 4×4². En nästan produktionsfärdig konceptbil med portalaxlar och 45 cm markfrigång.

G 500 4×4² är så extrem som en terrängbil kan vara. Receptet har varit enkelt – ta drivlinan från hyperpotenta sexhjulsdrivna G 63 AMG 6×6, ta bort en axel och kombinera med det nyutvecklade variabla chassit och karossen från ”vanliga” G-Klass. Lägg till en ny 4-liters V8 med dubbelturbo och 422 hästar, samt 22-tums fälgar med 325 mm breda däck.

Resultatet är en bil med 45 cm markfrigång som klarar av att vada i upp 1 meter djupt vatten. Mycket tack vara de så kallade portalaxlarna där axeln inte är infäst i mitten av hjulet utan ansluter högre upp. Dessutom står den rejält bredbent på marken och har en spårvidd som är nästan 30 cm bredare än en vanlig G-Klass. I kombination med den justerbara fjädringen i sportläge gör det att bilen trots sin höjd ligger som en sportbil på vägen.

Klä det hela i en fluorescerande gul lack och du har en bil som inte går att missa.

G 500 4×4² visas för första gången på bilsalongen i Geneve den 5-15 mars.

www.mercedes-benz.se

Läs också

Svenskar gillar nedcabbat

Svenskar gillar nedcabbat

Trots ett kort och kyligt sommarhalvår gillar svenskarna att åka öppet. Vanligaste cabrioleten på de svenska vägarna är en...

Sug efter E-Klass All-Terrain

Sug efter E-Klass All-Terrain

Nya Mercedes-Benz E-klass All-Terrain lanserades på den svenska marknaden i början av april. Redan innan var suget stort och...

Aktuellt

Vägtrafiken i april

Vägtrafiken i april

Under april 2019 omkom 17 personer och 1 224 personer skadades i vägtrafiken.

ANNONS ▼
Se upp för piratkopierade bildelar

Se upp för piratkopierade bildelar

Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) varnar verkstäder och bilägare för att montera in bildelar om ursprunget av delen är okänd.

Abkati satsar för framtiden

Abkati satsar för framtiden

Abkati satsar stort inför framtiden. Ett led i denna satsning är byggnation av nya kontorslokaler och lager.

Fler artiklar