Produktnyheter

Nytt vinterdäck för drivaxeln

Hankook, däcktillverkare i premiumklassen, har utökat sin vinterdäcksserie för lastbilar med ett nytt specialdäck för vinterbruk. Hankook SmartControl DW07 har utvecklats med fokus på extrema vinterförhållanden inom europeisk fjärrtrafik och distribution. Det nya vinterdäcksmönstret för drivaxeln finns redan i tre huvuddimensioner 315/80 R 22.5, 315/70 R 22.5 och 295/80 R 22.5, andra dimensioner planeras.

I syfte att undvika kostsamma stillestånd och att komma fram tryggt till målet måste förare och åkerier utrustas så att de klarar tuffa vinterväglag. Förutom lång brukstid är optimalt snögrepp ett huvudkrav på vinterdäck inom fjärrtrafik och distribution. Slitbanedesignen och gummiblandningen hos SmartControl DW07 har optimerats och utformats för att uppfylla kraven i tuffa vinterväglag som t.ex. i Nordeuropa eller Alperna.

Slitbanemönstret hos SmartControl DW07 har tagits fram med fokus på snöprestanda och säkerhet på vintervägar. Hankooks nya vinterdäck har en 8% bredare slitbana, vilket ökar kontaktytan mellan däcket och marken för förbättrat grepp och hanteringsegenskaper. Dessutom ger slitbanemönstret, med fem huvuddräneringsräfflor, extra säkerhet mot vattenplaning. Däckets tättsittande 3D-vinterlameller har två viktiga uppgifter. För det första ger de ett jämnt slitage på slitbanans yta, vilket i sin tur ökar däckets livslängd. Effekten förstärks av den stötabsorberande placeringen av slitbaneblocken. För det andra genererar lamellerna, i kombination med däckets unika halvöppna skulderdesign, ett bättre grepp på snö och is. Både broms- och grepprestanda stöds av den skårade ytbehandlingen på däckets slitbaneblock. Det ger en briljant samverkan mellan däck och vägbana.

Innovativa teknologier gör SmartControl DW07 till ett mycket effektivt däck. En specialutvecklad gummiblandning har använts till däcket och eftersom det är optimerat för tuffa vinterförhållanden, håller det sig smidigt i låga temperaturer. Däcket är mycket resistent mot köld och det levererar en väldigt god bromsprestanda. Hankooks välbeprövade Stiffness Control Contour Technology (SCCT) har också tillämpats i detta vinterdäck för lastbilar. Teknologin möjliggör en jämn fördelning av trycket i däcken, för att minimera deformationen av stomslitbanan. Detta ökar inte bara däckens livslängd utan underlättar också regummering.

www.hankooktire-eu.com