Produktnyheter

Imponerande framdrift

Det senaste tillskottet till Atlas Copcos sortiment av framåt- och bakåtgående markvibratorer – LG 504 – ger en imponerande framdrift, särskilt på vått underlag, tack vare högre frekvens, centrifugalkraft och amplitud. De nya maskinerna har dessutom bättre ergonomi och åtkomlighet för service och underhåll. LG 504 har en som tillval en packningsindikator som hjälper användaren göra rätt redan vid första användningstillfället.

LG 504 klarar både djup- och medeldjup packning av friktionsjordar och ger enastående framdrift! Liksom alla Atlas Copcos framåt- och bakåtgående markvibratorer är dessa modeller ett effektivt alternativ och komplement till vältar vid packning av jord där det är brist på utrymme.

Enkel hantering, låg vibrationsnivå

De nya maskinerna har en modernare konstruktion som ger bättre prestanda med hög hastighet och god balans som gör maskinerna enkla att hantera även på ojämna underlag. Tack vare det vibrationsdämpade handtaget är hand- och armvibrationsnivån låg. I kombination med en allmänt bättre ergonomi gör detta att användaren kan arbeta mer effektivt och under längre perioder. Bottenplattan av Hardox 400-stål gör markvibratorerna både lätta och slitstarka, och med den smarta självrengörande konstruktionen fastnar ingen sten mellan plattan och ramen.

Enklare åtkomlighet för underhåll

Underhållet är enklare eftersom det går lätt både att komma åt tanken för påfyllning och drivremmen för justering av spänningen. Oljan i excenterlådan byts via en lättåtkomlig öppning på maskinens framsida. Därtill är hydraulpumpen monterad på motorn för att minska risken för stötskador.

Tillval
Som tillval till LG 504, som utgör ett mellanviktsalternativ bland Atlas Copcos framåt- och bakåtgående markvibratorer, finns en packningsindikator med vilken både tid och pengar kan sparas. Ett tydligt system med indikatorlampor visar när packningsnivån är tillräcklig. Indikatorn minskar dessutom risken för överpackning och därmed ett dåligt slutresultat samt onödigt slitage på maskinen.

Atlas Copco