Kortnyheter

Slitstarka flishuggar

Grenar och ris eller en hög användbar flis? Att direkt på plats förvandla avfallet till en ny resurs ger mervärden för både arborister och deras kunder. Detsamma gäller för övriga företag inom park och trädgård. På årets MaskinExpo lanserar Maskinkompaniet lösningar bestående av smidiga och slitstarka flishuggar från brittiska Timberwolf.

Timberwolf har ett mycket brett utbud av flishuggar. Utvecklingen av företagets produkter har sedan 1996 gjorts i nära samarbete med arborister. Det har lett till unika funktioner, smarta lösningar och extremt hög driftsäkerhet. Resultatet har inte låtit vänta på sig:

– Timberwolf har under många år haft en topplacering i den brittiska försäljningsstatistiken – högt uppskattad av arborister, uthyrningsföretag och många andra med behov av driftsäkra flishuggar, berättar Peter Wallgren, Maskinkompaniet, glad över att nu kunna erbjuda Timberwolf på den svenska marknaden.

Då Timberwolf 2009 började bygga upp sitt distributionsnät i Europa var strategin given: Produkterna skulle säljas av professionella yrkesmän, som förstår behoven och talar samma språk som proffsen hos målgrupperna.

I Sverige har Norrtälje Trädvård valts som distributör – ett företag grundat av arboristen Danny Sinclair. Försäljning, service och support sker genom systerbolaget Maskinkompaniet, som inriktat sig på professionella skogs- och trädgårdsmaskiner för krävande användare. Maskinkompaniet kommer även att erbjuda utbildning för effektiv och säker skogsvård.

www.maskinkompaniet.se