Produktnyheter

Nytt sommardäck för SUV

Nu lanseras det nya sommardäcket BFGoodrich Urban Terrain T/A för SUV- och crossoversegmentet. Det är ett robust däck med utmärkta bromsegenskaper och lång livslängd.

Utvecklat med hjälp av BFGoodrichs omfattande kunskap inom offroadkörning erbjuder det nya sommardäcket förare av SUV-och crossover-bilar att köra säkert i allt från stadstrafik till lätt terräng från vår till höst.

Däcket kombinerar hög prestanda med robusthet, lång livslängd och mycket körglädje.

Det nya BFGoodrich Urban Terrain T/A däcket är mycket mångsidigt:

  • Breda längstgående spår som effektivt evakuerar bort vatten och ökar säkerheten på våt väg
  • Slitbanemönster med många lameller och tvärgående spår som ger bra grepp på varierande underlag som snö, lera och kalla vägbanor. BFGoodrich Urban Terrain T/A är märkt med 3PMSF (3-Peak Mountain Snow Flake) symbolen på däcksidan, vilket är en certifiering som visar på goda egenskaper på snö vid broms och acceleration, samt M+S (Mud and Snow) [1]
  • Det asymmetriska mönstret ger ett jämt slitage och en lång livslängd
  • Utformningen av däcket gör det till 90 procent ett gatdäck och till 10 procent ett off-roaddäck
  • Eftersom däcket är mycket robust med en förstärkt stomme klarar det av att hantera hinder som asfaltskanter och potthål.

BFGoodrich Urban Terrain T/A marknadsförs uteslutande i Europa och finns i 18 storlekar mellan 15 och 18 tum och med hastighetsindex H (210km/h) och V (240km/h). Det är tillräckligt för att möta behoven hos ägare till ett stort antal SUV och crossover-bilar som Volvo XC60, Nissan Qashqai, Volkswagen Touareg/Tiguan, Kia Sportage, Dacia Duster, Ford Kuga, Opel Mokka, Suzuki Vitara, Hyundai iX35, Range Rover och Jeep Cherokee.

Nya BFGoodrich Urban Terrain T/A tillverkas i tre europeiska anläggningar, i Cholet och Roanne i Frankrike och i Olsztyn i Polen.

BFGoodrich