Produktnyheter

Rätt ljus för lackreparationen

Cromax har lanserat ChromaLamp, en handhållen LED-ljuskälla som enligt tillverkaren är precis vad en verkstad behöver för att få bästa möjliga resultat.

Koen Silverans, utbildningschef på Cromax med ansvar för Europa, Mellanöstern och Afrika förklarar: ”Rätt ljusförhållanden i verkstaden är nödvändigt för alla steg i lackreparationen. Vi på Cromax hjälper dig med alla delar av verksamheten – vi säljer inte bara lackburkar – och därför har vi tagit fram ChromaLamp.”

ChromaLamp har utformats för hela processen, från identifiering av lackdefekter som minimala hål och sliprepor, till att jämföra kulörprover, kontrollera kulörmatchning och identifiera grovleken på metallkornen. Den kan också hjälpa lackerarna att hitta problem efter lackeringen med t.ex. täckning.

Tack vare ett smart arrangemang av LED-lampor kan ChromaLamp efterlikna olika ljusförhållanden med två inställningar: en simulerar dagsljus, och en solnedgång. Detta är viktigt när man kontrollerar att kulören är korrekt, speciellt gällande metameri. Tre inställningar för ljusintensitet gör att ChromaLamp kan användas även för de ljusaste silvernyanserna, som kan bli för starkt belysta med vanliga dagsljuslampor.

Silverans tillägger: ”ChromaLamp är ett oumbärligt hjälpmedel för verkstäderna. Den långa batteritiden är en extra fördel på verkstäder där man har mycket att göra. Och eftersom den är sladdlös är den lätt att hantera, säkrare och smidig att använda. Dessutom är den lätt: med batteri väger den mindre än 500 g.”

Du kan läsa mer om Cromax och nya ChromaLamp på www.cromax.com/se.